Voluntastrols Detoxifiere cerebrala si neuroprotectie (60 capsule), Naturally Pure Products

Voluntastrols Detoxifiere cerebrala si neuroprotectie (60 capsule), Naturally Pure Products

Voluntastrols® reprezintă o formulă originală, produsă în Noua Zeelandă, rezultată în urma a 15 ani de studii și cercetări în domeniul metodelor avansate de extracție moleculară, cu un conținut bogat de metaboliți secundari izolați și extrași din plante, cu efect sinergic în reducerea neuroinflamației, susținerea funcționalității sistemului glimfatic și refacerea țesuturilor neuronale.

Indicații terapeutice:

 • Depresie, distimie, tulburări de dispoziție;
 • Oboseală mintală;
 • Tulburări ale funcțiilor cognitive;
 • Migrene;
 • Tulburare bipolară;
 • Tulburări de spectru autist;
 • Comoție cerebrală;
 • Oboseală cronică;
 • Traumatism cranio-cerebral;
 • Declin cognitiv progresiv asociat cu îmbătrânirea;
 • Disfuncție neurologică și simptome cauzate de leziuni cerebrale sau accident vascular cerebral (AVC);
 • Demență și boala Alzheimer;
 • Boala Parkinson;
 • Simptome neurologice asociate cu efectele edverse ale substanțelor medicamentoase;

Pentru majoritatea ființelor de pe pământ, plantele reprezintă cea mai mare sursă de compuși biochimici care susțin viața. Mulți dintre acești compuși se numesc metabolți secundari ai plantelor (eSPM). Acești metaboliți, mai mult de 8000 cunoscuți până în ziua de azi, sunt absolut esențiali în adaptarea plantei la mediul înconjurător, reprezentând, în același timp, o sursă deosebit de importantă pentru elaborarea de produse nutraceutice, biologic active.

Datorită înțelegerii unice asupra metabolițiilor secundari și a metodelor avansate de extracție dezvoltate de-a lungul ultimilor 15 ani, echipa de cercetare răspunzătoare de descoperirea Salvestrolilor a identificat anumiți metaboliți secundari cu rol neurotrofic, neuroregenerativ și de modulare neuroinflamatorie, cu performanță și calitate constantă, cu mult peste cele ale unui simplu extract standardizat – bazat pe principiul extracției celui mai activ aparent compus al unei plante

Boala Alzheimer și acumularea de proteină β-amiloid

Un creier uman sănătos conține zeci de miliarde de neuroni – celule specializate care procesează și transmit informații prin semnale electrice și chimice (prin eliberare de neurotransmițători). Ei transmit mesaje atât în interiorul creierului, cât și către mușchi sau alte organe ale corpului. În cazul persoanelor care suferă de boala Alzheimer există o acumulare anormală în creier de proteine numite beta-amiloid, cunoscute și sub denumirea de plăci beta-amiloid (β-amiloid).

Boala Alzheimer perturbă comunicarea dintre neuroni, ducând la pierderea funcționalității acestora prin degradare rapidă și moarte celulară.

Creierul uman este un organ vital care dispune de una dintre cele mai bogate rezerve de sânge șiconsumă până la 20% din energia utilizată de corpul uman – mai mult decât orice alt organ.

Detoxifierea creierului este vitală, iar studiile arată că aceasta are loc doar noaptea [1], în timpul somnului, când spațiul dintre celulele cerebrale se mărește cu până la 60% astfel încât sistemul glimfatic să poată elimina eficient metaboliții, inclusiv plăcile β-amiloid.

Procesul natural de detoxifiere a creierului poate să fie perturbat de diferiți factori precum odihna insuficientă (mai puțin de 8 ore de somn), prezența neuroinflamației, alimentația bogată în acizi grași omega 6, grăsimi hidrogenate, alimente procesate, lipsa activității fizice, stresul, deshidratarea.

Metaboliții secundari prezenți în Voluntastrols® reduc nivelul de stres, diminuează neuroinflamația, având un rol esențial în susținerea funcționalității sisitemului glimfatic de eliminare eficientă a reziduurilor și toxinelor stagnante la nivel cerebral, prevenind astfel acumularea de depozite anormale de proteine beta-amiloid, răspunzătoare de degradarea și moartea neuronală.

Neuroinflamația și Depresia

În anul 2015 s-a realizat o analiză asupra a 200 de lucrări existente despre depresie și inflamație, care a fost publicată în Jurnalul American de Psihiatrie. Această analiză susține conceptul conform căruia inflamația cronică determină depresia. Autorii au remarcat că inflamația nu este asociată doar cu probleme fizice de sănătate, precum diabetul și cancerul, ci inflamația sistemică poate produce probleme de sănătate mintală, precum depresia.

S-a observat că în rândul pacienților care suferă de depresie, s-au găsit concentrații crescute cu până la 50% a doi markeri inflamatori (CRP și IL-6). De asemenea, studiul a arătat că depresia cauzată de inflamația cronică este rezistentă la metodele clasice de tratament (Kiecolt-Glaser, 2015), întrucât eterogenitatea bolilor depresive generează dificultăți medicamentelor actuale, deoarece acțiunile terapeutice ale acestor medicamente se bazează pe modularea neurotransmițătorului monoaminelor (de ex. serotonina, dopamina), mai degrabă decât pe acțiunea asupra fiziopatologiei neurobiologice de bază. (Ross et al. 2017) [1].

Studiile epidemiologice și experimentale demonstrează că modularea răspunsului inflamator de către fito-molecule naturale, precum cele prezente în Voluntastrols®, exercită un rol important în prevenirea, atenuarea și tratarea multor boli inflamatorii cronice – inclusiv depresia și scăderea rezilienței psihice.

Cercetările arată călipsa eSPM (metaboliților secundari din plante) este direct legată de sănătatea mintală, sănătatea fizică, sănătatea intestinelor, sănătatea umană, evoluția umană și bolile cronice.

Întocmai precum administrarea de vitamina C previne scorbutul, polifenolii prezenți în Voluntastrols® ajută la prevenirea și abordarea afecțiunilor cerebrale cauzate de lipsa acestor tipuri de nutrienți (metaboliți secundari) pe care, în cursul evoluției, corpul nostru a învățat să-i utilizeze cu scopul menținerii sănătății și rezistenței cerebrale [2].

Beneficii clinice:

 • Reduce și modulează neuroinflamația;
 • Neurotrofic / neuroregenerator;
 • Neuroprotector;
 • Sporește neuroplasticitatea;
 • Pătrunde prin bariera hemato-encefalică;
 • Acționează la locul inflamației;
 • Răspuns rapid al pacientului la tratament;

Prin sinergia substanțelor active, Voluntastrols acționează pe trei nivele principale:

A Răspuns terapeutic rapid prin ameliorarea simptomelor;

B Răspuns terapeutic pe termen mediu prin modularea neuro-inflamatorie;

C Răspuns terapeutic pe tremen lung prin activitatea neuroregenerativă și neuroprotectoare;

Mod de Acțiune:

 • Substanțele active din Voluntastrols produc efecte rapide asupra dispoziției, energiei și funcției cognitive;
 • Diminuează și reglează neuro-inflamația asociată bolilor mintale, precum depresia, demența sau boala Alzheimer;
 • Biodisponibilitatea ridicată a ingredientelor active asigură transportul și activarea la locul inflamației;
 • Reduce supraactivarea neuroimună microglială și astrocitară, prevenind moartea celulară și neurotoxicitatea;
 • Activează căile de semnalizare intracelulară, susținând neuroplasicitatea și rezistența celulară la stres;
 • Protejază stabilitatea mitocondriilor neuronale prin modularea activării microgliale excesive, în scopul susținerii funcției de neurotransmitere și a neuroplasticității;
 • Efect neuroprotector prin susținerea funcționalității și sănătății neurovasculare (având rol esențial în susținerea funcționalității sistemului glimfatic). Sistemul glimfatic este un sistem macroscopic de eliminare a reziduurilor care utilizează la rândul său un sistem unic de canale perivasculare ce asigură eliminarea eficientă a proteinelor și metaboliților, inclusiv β-amiloid, din SNC (Sistemul Nervos Central) în timpul somnului;
 • Activează factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF); ajută la susținerea supraviețuirii neuronilor existenți și stimulează neurogeneza și diferențierea neuronală. Nivelurile scăzute ale BDNF sunt asociate cu boala Alzheimer, îmbătrânire accelerată, dezvoltare neuronală slabă, disfuncția neurotransmiterii, obezitate, depresie și declin cognitiv;

Asigurarea calității prin cercetare continuă

Colectivul de cercetare dispune de unul dintre cele mai senzitive laboratoare din lume în analizarea moleculelor și a proteinelor mici, prin efectuarea unei forme de analiză deosebit de senzitivă prin spectrometrie de masă – Ionizarea prin desorbţie din matrice asistată Lasertehnici (MALDI). Sistemul MALDI TOF / TOF 5800 oferă cea mai rapidă și mai sigură cale către identificarea și cuantificarea relativă a structurilor. Datorită vitezei și senzitivității de neegalat a sistemului, acesta reprezintă o platformă ideală pentru dezvoltarea de produse naturale inovatoare, imagistică prin spectrometrie de masă MALDI și identificare moleculară.

Tehnologia folosită asigură o perspectivă unică asupra conceperii produsului la nivel molecular și a capacităților stricte de control a calității.

Administrare Voluntastrols®:

2 capsule pe zi, cu 30 minute înainte de micul dejun, sau așa cum recomandă specialistul.

În caz de leziuni cerebrale sau accident vascular cerebral (AVC) în primele 4-6 săptămâni se recomandă 2 capsule cu 30 minunte înainte de micul dejun și 2 capsule înainte de culcare.

Dozajul poate fi redus la 2 capsule pe zi (fie dimineața, fie seara), în funcție de progresul obținut în recupere. Doza administrată la culcare va susține funcționarea și eficacitatea sistemului glimfatic în timpul somnului.

Necesitatea administrării de două ori pe zi este determinată de severitatea simptomelor și de progresele obținute. Răspunsul organismului la tratament poate fi influențat de factori precum alimentația și stilul de viață, de ex. o dietă bogată în alimente inflamatorii sau alcool poate împiedica recuperarea.

Doza dublă în primele 4-6 săptămâni se recomandă pentru a menține fereastra terapeutică și concentrația în sânge pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pentru persoanele cu leziuni cerebrale, doza administrată înainte de culcare este deosebit de importantă, deoarece susține activitatea sistemului glimfatic, iar mecanismul de reparare și detoxifiere a creierului are loc în principal noaptea, în timpul somnului, fiind determinat de ritmul circadian.

În general, administrarea de Voluntastrols® produce efecte pozitive rapide asupra dispoziției, energiei și funcției cognitive. În cazul pacienților cu leziuni cerebrale, mai ales la începutul tratamentului, se raportează adesea nevoia de odihnă suplimentară în timpul zilei. Aceasta se întâmplă datorită activării proceselor neuroregeneratoare și a mecanismelor de reparare cerebrală care necesită cantități mari de energie direcționate utilizate în acest scop.

Dacă se întâmplă acest lucru, iar activitatea pacientului nu permite odihna / somnul în timpul zilei, se recomandă renunțarea la doza de dimineață și menținerea dozei de 2 capsule înainte de culcare. Doza de dimineață poate fi inclusă în zilele în care, dacă este necesar, pacientul se poate odihni. Pe măsură ce creierul se vindecă, se va observa o creștere a energiei în timpul zilei.

Informațiile prezentate au scopul de a oferi suport practicienilor din domeniul sănătății. Vă rugăm să urmați sfatul unui medic în cazul unor probleme de sănătate.

Compoziție ingrediente active:

 • Metaboliți secundari multipli izolați și extrași sub formă de bioflavonoide din citrice (Citrus reticulata, Citrus aurantifolia, Citrus sinensis, Citrus limon);
 • Metaboliți secundari izolați și extrași din flori de mușețel german (Matricaria chamomilla);
 • Metaboliți secundari izolați și extrași din semințe de cacao (Theobroma cacao).

Capsulă vegetariană din hidroxipropilmetilceluloză (HPMC). Agent natural de umplere: făină de orez.

Nu conține: gluten, lactoză, soia, coloranți sintetici, conservanți, aromatizanți, zahăr sau organisme modificate genetic.

Prezentare: Flacon cu 60 capsule vegetariene. 2 capsule de Voluntastrols® conțin 1000 mg de amestec natural patentat (proprietary blend) de metaboliți secundari proveniți din plante.

Voluntastrols® este produs conform standardelor de clasă mondială, iar formula unică de extracte naturale „proprietary blend„ îndeplinește criteriile și aprobarea autorităților recunoscute la nivel mondial.

Voluntastrols® este autorizat și înregistrat la TGA Australia, Health Canada și în proces de autorizare la FDA Taiwan. Voluntastrols® este comercializat în Marea Britanie și Europa, acum fiind disponibil și în România.

Precauții:
Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate;
Extractele naturale din Voluntastrols pot ajuta la scăderea naturală a tensiunii arteriale. Prin urmare, este recomandată prudență și monitorizare de către cei cu tensiune arterială scăzută sau care iau tratament medicamentos pentru tensiune arterială ridicată.
A nu se lăsa la indemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui.
A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente.
A se păstra ferit de căldură și umiditate în ambalajul original.
Un supliment alimentar nu este un substitut pentru o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
 • 270,00 Lei
 • Fără TVA: 247,71 Lei