Rodiola 150 mg (60 capsule), Natural Factors

Rodiola 150 mg (60 capsule), Natural Factors

5 Beneficii de sănătate ale plantei Rhodiola Rosea, susținute de știință

Rădăcina acesteia conține peste 140 de ingrediente active. Oamenii din Rusia și din țările scandinave au folosit de secole Rhodiola pentru a trata anxietatea, oboseala și depresia. Astăzi este utilizata pe scară largă ca supliment alimentar pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Poate scădea stresul

Un studiu a investigat efectele extractului de Rhodiola la 101 persoane stresate. Participanților li s-a administrat 400 mg pe zi, timp de 4 săptămâni. După doar 3 zile s-au constatat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor de stres, cum ar fi: oboseala, epuizarea și anxietatea. Aceste îmbunătățiri au continuat pe parcursul studiului.

Poate combate oboseala

Stresul, anxietatea și somnul inadecvat sunt doar câțiva factori care pot contribui la oboseala fizică și mentală. Datorită proprietăților sale adaptogene, Rhodiola ajută la ameliorarea stării de oboseală. Un studiu de 4 săptămâni la 60 de persoane cu oboseală legată de stres, a analizat efectele asupra calității vieții și a simptomelor de oboseală, depresie și atenție. Participanții au primit zilnic fie 576 mg de rhodiola, fie placebo. S-a constatat că rhodiola a avut un efect pozitiv asupra nivelului de oboseală și atenție, comparativ cu placebo.

Ajuta la reducerea simptomelor depresiei

Depresia este o boală comună, dar gravă, care afectează negativ modul de viată. Se crede că apare atunci când substanțele chimice din creier, numite neurotransmițători, devin dezechilibrate. Într-un studiu de 6 săptămâni privind eficacitatea rhodiolei asupra simptomelor depresiei, 89 de persoane cu depresie ușoară sau moderată, au fost alocate la întâmplare pentru a primi 340 mg de extract de rhodiola sau placebo. Pacientii care au primit Rhodiola au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale depresiei generale, insomniei și stabilității emoționale, în timp ce grupul placebo nu a prezentat îmbunătățiri.

Îmbunătățește funcția creierului

Un studiu a testat efectele asupra oboselii mentale la 56 de medici care lucrează noaptea. Medicii au fost repartizați la întâmplare pentru a primi fie 170 mg de rhodiola, fie o pastilă placebo pe zi, timp de două săptămâni. Rhodiola a redus oboseala mentală și a îmbunătățit performanța muncii cu 20%, comparativ cu placebo.

Într-un alt studiu, studenții au prezentat o oboseală mentală redusă semnificativ, un somn îmbunătățit și o motivație crescută de a studia după ce au luat suplimente cu Rhodiola, timp de 20 de zile. Rezultatele la examene au fost, de asemenea, cu 8% mai bune decât cele din grupul placebo.

Poate îmbunătăți performanța exercițiului fizic

Într-un studiu, participanților li s-a administrat 200 mg de Rhodiola sau placebo, cu 2 ore înainte de a efectua un test de ciclism. Cei care au luat Rhodiola au putut să exerseze, în medie cu 24 de secunde, mai mult decât cei care au primit placebo. În timp ce 24 de secunde pot părea putine, diferența dintre primul și al doilea loc într-o cursă poate fi de milisecunde.

Un alt studiu a analizat efectele sale asupra performanței exercițiului de rezistență. Participanții au mers cu bicicleta pentru o cursă simulată de șase mile (aproximativ 11 Km). Cu o oră înaintea cursei, participanților li s-a administrat Rhodiola la o doză de 3 mg/kg de greutate corporala sau placebo. Grupul care a administrat Rhodiola a încheiat cursa semnificativ mai rapid decât grupul placebo.

 

Compozitie

Ingrediente / capsulă:

Extract etanolic din radacini de Rdodiola rosea cu 3% salidrozide150 mg
Capsula: gelatina
Agent de incarcare: celuloza microcristalina
Emulsifiant: stearat de magneziu vegetal

Nu contine: coloranti, agenti de conservare sau indulcitori artificiali, produse lactate, amidon, zahar, grau, gluten, fermenti, soia, porumb, oua, produse din peste si produse ale marii, sare, nuci.

Greutatea neta e = 22,80 g

 

Administrare

Doza recomandata pentru adulti: 3 capsule pe zi sau cum va recomanda specialistul.

Atentionari si precautii

  • Nu consumati  chiar inainte de culcare.
  • Consultati specialistul daca simptomele persista sau se agraveaza.
  • Consultati specialistul inainte de utilizare daca sunteti insarcinata sau alaptati, daca luati antidepresive, cotraceptive, sau daca urmati hormonoterapie substitutiva (HTS). Incetati administrarea in caz de insomnie sau iritabilitate.
  • Nu folositi daca suferiti de tulburari bipolare sau apartinand spectrului tulburarilor bipolare.
  • A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
  • Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
 

Producator

FACTORS GROUP of NUTRITIONAL COMPANY Inc. – 1550 United Boulevard Coquitlam, British Columbia, V3K 6Y2, Canada

Importator si detinator notificare: S.C. PROVITA NUTRITION S.R.L. Brasov, str. Lunga, nr.73/2, judetul Brasov, Romania – tel. 0368.800.109

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
  • 38,00 Lei
  • Fără TVA: 34,86 Lei