L-Glutationa 50 mg (50 capsule), Organika Canada

Momentan indisponibil L-Glutationa 50 mg (50 capsule), Organika Canada

Pentru ca un aminoacid sa fie bio-compatibil trebuie sa fie produs sub forma libera in care caz trebuie sa aiba litera “L” in fata (de exemplu L-glutamina, nu doar glutamina). Sub forma legata (ne-libera) este practic inutil deoarece nu se absoarbe.

Glutationa redusa, o substanta prezenta in toate celulele este esentiala pentru capacitatea celulelor de a se apara si de a se repara.

Un nivel scazut de glutationa redusa rezulta in lipsa de energie la nivel celular, inflamatie, o mai mare vulnerabilitate a celulelor, accelerarea procesului de imbatranire, rezistenta scazuta la inbolnaviri incusiv boli cardiace, cancer, artrita si altele. Dupa varsta de 20 de ani nivelul de glutationa din organism incepe sa scada cu 10%-15% la fiecare 10 ani.

Factorii care pot conduce la scaderea nivelului de glutationa sunt: stres, efort fizic, infectii, raniri, toxinele din mediu sau alimente etc.

Ce este glutationa?

Glutationa (glutationul) este un aminoacid ne-proteic care se gaseste in cea mai mare cantitate in ficat. Glutationa este esentiala pentru organism si in special pentru functia hepatica. Productia de glutationa este determinata de nivelul de cisteina si poate fi adjuvata prin administrarea de N-acetil-cisteina. Totusi, in multe cazuri de afectiuni hepatice sau intoxicari cu micotoxine, se recomanda si asocierea cu L-glutationa.

Glutationa participa la sinteza leukotrinei si este totodata un co-factor in producerea enzimei glutationa-peroxidaza. Este de asemenea importanta ca molecula hidrofila care se leaga de toxinele lipofilice si alte produse de excretie din ficat in timpul procesului de biotransformare inainte de a deveni parte cmponenta a bilei. Glutationa este, de asemenea necesara pentru detoxificarea de metilglioxal, o toxina produsa in procesul metabolic.

Studii efectute pe cerealele, leguminasele si furajerele cultivate pe teritoriul Romaniei au indicat un grad alarmant de infestare cu fungusi. Acesti fungusi sunt surse de micotoxine care sunt apoi ingerate fie direct fie prin consumul produselor de carne sau lapte.

Glutationul (glutationa) este considerat a fi principalul antioxidant neenzimatic. Glutationa redusa este principalul transportor al gruparilor SH (sulfhidril) libere. Datorita marii reactivitati a gruparii SH, care are capacitatea de a ceda o pereche de electroni, realizând astfel combinatii electrovalente sau covalente, reversibile sau ireversibile, glutiona este implicata in foarte multe reactii si procese, multe inca necunoscute. Gruparile SH din structura glutationei sau cisteinei constituie prima “tinta” a radicalilor liberi.

Ultimele cercetari indica eficienta proteinei din zer de a ridica nivelul de glutationa, in special dupa eforturi fizice (exercitii sportive, work-out).

 

Compozitie

L-glutationa (redusa)50 mg
 

Administrare

Modul recomandat de administrare: 1 capsula pe zi.

Recomandare

  • In scop terapeutic: se pot administra 2 capsule pe zi.
  • Se asociaza sinergic cu N-acetil-cisteina (NAC).

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
  • Brand: Organika Canada
  • Cod produs: PROV0131
  • Disponibilitate: Momentan indisponibil
  • 89,00 Lei
  • Fără TVA: 81,65 Lei

Etichete: Alimente, BiO, Alimente BiO, L-Glutationa, (50, capsule), L-Glutationa 50 mg (50 capsule)