Complex de turmeric (60 capsule), GAL

Complex de turmeric (60 capsule), GAL

Înainte de a compara diferitele materii prime/preparate din extract de turmeric utilizate în diferite compoziții în prezent, pentru a arăta de ce am ales CurQfen ca bază pentru noul nostru produs, voi rezuma pe scurt principalele diferențe dintre produsul nostru anterior cu turmeric GAL BioCurcumină+ (Forte) și noul GAL CurQfen+Turmarin, subliniind care dintre ele este mai bine să fie administrat.

Ambele produse sunt fabricate din ingrediente 100% naturale. Atât CurQfen®, cât și BCM-95® se bazează pe preparate de turmeric și au la bază o serie de studii clinice, care demonstrează efectele lor numeroase (BCM-95 are mai multe cercetări în spate, deoarece se află pe piață de mai mult timp). Ambele sunt capabile să crească nivelul așa-numitului curcuminoid liber din sânge, care este un indicator al efectelor produselor pe bază de turmeric, aproape în aceeași măsură (însă CurQfen are, în acest sens, mai multe studii, studii de o calitate mai bună). Din acest punct de vedere, ambele sunt cu doi pași înaintea produselor concurente. În cazul CurQfen® s-a dovedit, prin măsurători directe, și faptul că acesta ajunge la toate organele/celulele noastre, cu o eficacitate ridicată, existând însă măsurători indirecte și pentru BCM-95®. Toate acestea vor fi detaliate mai târziu, în descriere...

Cea mai relevantă diferență între BCM-95 și CurQfen® este că, în cazul CurQfen®, o cantitate de doar 250 mg (din care 91 mg este curcuminoid) va produce niveluri ridicate de curcuminoizi liberi în sânge timp de peste 8 ore, ceea ce va permite substanței să ajungă în toate organele/țesuturile/celulele noastre, inclusiv în creier. În comparație, niveluri atât de ridicate de curcumină liberă în sânge au fost demonstrate doar la 2000 mg în cadrul măsurătorilor BCM-95, deși doze mai mici nu au fost încă testate. Atunci când sunt administrate în doze mari (1-2 g), acestea cresc în aceeași măsură nivelurile sanguine ale substanței active libere, dar atunci când sunt administrate în doze mici, efectul corespunzător (niveluri ridicate și prelungite ale curcuminoidelor libere în sânge) este demonstrat în prezent numai în cazul CurQfen®.

Prin urmare, pentru cei care ar administra doar 1-2 capsule pe zi dintr-unul dintre produsele noastre cu turmeric, recomand în schimb CurQfen®+Turmacin®. Deoarece aceasta reușește să introducă în sânge, în mod eficient, chiar și cantități mici de substanță activă, este posibil să nu provoace probleme digestive pentru cei care au avut astfel de probleme cu turmericul sau cu alte produse ale noastre (de exemplu, scaune moi sau arsuri la stomac). În plus, dacă cineva are o problemă cu tractul digestiv, dar ar administra extract de turmeric pentru efectul său sistemic, aș recomanda, de asemenea, un produs care conține CurQfen® în locul BCM-95, deoarece CurQfen® este valorificat aproape în același mod de toată lumea, indiferent de starea tractului digestiv și de orice altceva, cu variații minime. De fapt, se absoarbe chiar și prin piele (dar nu este recomandat să fie folosit în acest mod).

Principalele substanțe active din turmeric sunt curcuminoidele. Dintre cele 3 tipuri de curcuminoide pe care le conține, curcumina este cea mai importantă. Pe lângă curcuminoizi, turmericul conține și componente de ulei esențial, dintre care cele mai puternice sunt turmeronele aromatice. Aceștia îmbunătățesc, de asemenea, valorificarea curcuminoizilor, dar au și ei înșiși efecte benefice, de exemplu, ca agenți antiinflamatori. Pe lângă curcuminoide și componentele uleiului esențial (turmerone), turmericul conține și polizaharide hidrosolubile și antiinflamatorii, care s-au dovedit a fi eficiente în problemele articulare, asemănătoare curcuminei. Curcuminoizii sunt, prin urmare, cei mai studiați și mai puternici constituenți ai turmericului, dar sunt utile și componentele uleiului esențial (turmeronele aromatice) și polizaharidele hidrosolubile ale turmericului.

Ca în cazul tuturor formelor de furnizare a substanțelor active, eficacitatea unui preparat de turmeric este determinată de măsura în care substanța activă (în acest caz, în principal curcuminoidele) ajunge la organele/țesuturile/celulele asupra cărora poate avea un efect pozitiv. În cazul majorității extractelor de turmeric, substanțele active ajung doar în celulele intestinelor și ale ficatului, nu și în celulele altor organe/țesuturi și, adesea, nici măcar în fluxul sanguin. Prin urmare, acestea nu pot acționa decât asupra tractului intestinal și a ficatului. Curcuminoidele sunt cele mai greu de transmis la creier (ca și alte substanțe active în general), astfel încât capacitatea de a le livra în mod eficient în diferite zone ale creierului este cel mai bun indicator al capacității unui preparat de a livra substanțele sale active în diferite celule din organism, având astfel un efect peste tot.

Să analizăm etapele de valorificare a curcuminoidelor:

1) Curcuminoizii trec cu greu prin peretele intestinal, deoarece așa-numita P-glicoproteina îi "împinge" în mod repetat înapoi în tractul intestinal, deci nu pot ajunge în fluxul sanguin. [https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2011.1845]

2) Curcuminoidele, ca toți polifenolii și multe alte substanțe active, sunt recunoscute de organism ca fiind substanțe străine și, prin urmare, sunt excretate cât mai repede posibil. Ficatul face acest lucru prin transformarea (conjugarea) curcuminoizilor, adică prin combinarea lor cu acidul glucoronic și, în proporții mici, cu sulfatul.

Se formează mono- și di-glucoronați de curcuminoide respectiv sulfați de curcuminoide. Acestea sunt molecule mari care nu pot intra în celule și cu siguranță nu pot traversa bariera hematoencefalică. De asemenea, acestea nu au niciun efect pozitiv. Numai curcuminoidele în forma lor liberă au efect și sunt capabile să pătrundă în celule și să traverseze bariera hematoencefalică pentru a ajunge în creier. [Ireson et al, 2001; Pal et al, 2014; Shoji et al, 2014; Choudhari et al, 2015; Begum et al, 2008]

3.) Livrarea curcuminoizilor liberi către țesuturi/celule și în celulele acestora (și în nucleele celulelor) este cea care contează în final. Acest lucru se întâmplă cu atât mai eficient cu cât putem menține concentrația de curcuminoizi liberi din sânge peste un anumit nivel (aproximativ 30ng/ml). De asemenea, studii recente au arătat că acest lucru este și o funcție a raportului dintre curcuminoidele libere și curcuminoidele conjugate (indicele Free Curcuminoid Ratio - FCR). Cu cât este mai mare cea liberă și mai mică cea conjugată, cu atât mai bine. [Krishnakumar et al, 2015; Kumar et al, 2016; Szymusiak et al, 2016]

Pentru a rezolva prima problemă, au fost dezvoltate numeroase soluții: CurcuWin®, HyroCurc®, NovaSol®, TheraCurcumin®, Meriva® etc. Toate în zadar, deoarece nu reușesc să crească nivelul de curcuminoizi liberi în sânge, cel puțin până în prezent. (Probele de sânge prelevate au fost tratate cu enzimele glucoronidază (și sulfatază) înainte de a fi analizate pentru curcuminoide în fiecare caz, iar rezultatele au fost interpretate ca fiind nivelurile de curcumină din studiu.

Desigur, cei care se pricep vor observa aceste „nereguli” în secțiunile „methods/preparation/analytical methods” ale studiilor... Deci, atunci când citim afirmații precum „valorificarea de 100 de ori mai mare” și altele asemănătoare, acestea se referă, de obicei, la cât de mult cresc, în sânge, nivelurile de conjugate de curcumină complet ineficiente. Este o exagerare, așa că este păcat să ne oprim la aceste preparate.

În ceea ce privește cea de-a doua problemă, am găsit doar 5 extracte de turmeric (datare: martie 2022) cu efecte de creștere a nivelului de curcuminoide libere dovedite clinic și îmbunătățite în comparație cu extractele de curcuminoide "de câmp" cu 95%. Doar două dintre acestea cresc în mod semnificativ acest nivel: CurQfen® și BCM-95. (Longvida® crește, de asemenea, dar abia atinge concentrația minimă care este deja eficientă pentru livrarea către celulele creierului. CurcuGen® și BioCurc®, după cum vom vedea imediat, sunt doar o șmecherie cu cifrele, deoarece nivelurile de sânge pe care le ating sunt de aproximativ 1000 de ori mai mici decât la ceilalți , adică egal cu 0).

Este o practică obișnuită în rândul producătorilor de materii prime să compare efectul de stimulare a curcuminei libere a produsului lor cu curcuminoidul „obișnuit” (neformulat) de 95% din teste. Acest lucru este problematic, deoarece efectul administrării de curcuminoid simplu, neformulat 95%, asupra nivelului de curcuminoide libere din sânge este foarte individual, diferind în fiecare studiu. De obicei zero sau aproape de zero, dar uneori destul de "tolerabil". Aceasta este o mare oportunitate pentru înșelăciune, deoarece, dacă se compară, în cadrul unei serii de teste, nivelurile din sânge obținute cu un produs formulat (pentru o valorificare sporită) cu nivelurile din sânge obținute cu un produs neformulat cu curcuminoide, în care primul a obținut, de exemplu, 3ng/ml (ceea ce este practic nimic), iar al doilea 0,03 ng/ml, se poate declara o absorbție de 100x. Iar pentru alții, să zicem 300ng/ml (ceea ce este bine) cu cel formulat, dar pentru cel neformulat, acei subiecți au raportat doar 10ng/ml (ceea ce este aproape nimic), atunci ei comunică doar o absorbție de 30x, când de fapt sunt de 100x mai eficienți decât produsul pentru care au comunicat o absorbție de 100x. Voi demonstra acest lucru cu exemple concrete în cele ce urmează. [Schiborr et al, 2014]

Cea de-a treia problemă, livrarea efectivă la țesuturile/organele/celulele țintă, a fost abordată doar de CurQfen. Numai CurQfen s-a dovedit a fi capabil să livreze curcumina într-o mare măsură în diferite organe/țesuturi (inclusiv în creier și chiar în diferite zone ale creierului). [Krishnakumar et al, 2015; Kannan et al, 2021] Alternativ, pentru BCM-95 (cunoscut și sub numele de CurcuGreen/BioCurcumină), există un studiu recent care, deși a analizat în mod specific distribuția tisulară a curcuminei, a găsit, de asemenea, niveluri semnificative de curcumină în creier, printre alte organe, la rozătoarele care consumă BCM-95. [Manna et al, 2021]

În plus, doar CurQfen dispune de un studiu clinic la om care are un FCR de peste 1 (FCR=1,3), ceea ce îl face singurul produs/component de bază existent în prezent care livrează majoritatea (aproximativ 75%) curcuminoizilor pe care îi conține sub formă liberă în fluxul sanguin, permițând asimilarea imediată de către oricare dintre celulele noastre (inclusiv celulele creierului nostru datorită concentrației ridicate de curcumină liberă continuă de peste 100ng/ml) [Kumar et al, 2016]. În schimb, doar aproximativ 1% din preparatele de curcumină neformulate ajung în sânge sub formă liberă, ceea ce înseamnă că 99% sunt inutile. [Pan et al., 1999]

Pătrunderea CurQfen în creier a fost confirmată în studiile clinice realizate la om. Pentru că – bineînțeles – nu se poate lua o mostră de țesut cerebral de la cineva în cadrul unui studiu, studiile au analizat efectul acesteia asupra undelor cerebrale, care este un marker al pătrunderii în creier. Pe lângă efectul său asupra undelor cerebrale, a îmbunătățit și timpii de reacție audio-vizuale la subiecți (reducând timpii de reacție cu 30-36%). [Khanna et al, 2020]

Comparații:

Ar fi ușor să spunem că, din moment ce CurQfen este singurul cu studii care s-a măsurat FCR, precum și unul care a urmărit calea curcuminoizilor nu numai în sânge, ci și în țesuturi, CurQfen este singurul care poate livra curcuminoizi peste tot, iar toate celelalte produse sunt discutabile. Cu toate acestea, nu se poate trece cu vederea faptul că, chiar și studiile CurQfen au constatat că un nivel ridicat susținut (peste ore) de curcuminoide libere în sânge (peste 30ng/ml) este cel mai important factor pentru a asigura că curcuminoidele sunt livrate în mod adecvat la toate celulele din organism. Cu toate acestea, cele 5 baze de curcuminoide cu absorbție îmbunătățită deja menționate au studii în care au fost analizate nivelurile sanguine de curcumină liberă sau de curcuminoide libere ca răspuns la diferite doze. Să tragem o concluzie de aici. Acest lucru este complet obiectiv. Cu alte cuvinte, vedem care formulă de curcuminoide, la ce doză, a crescut nivelul de curcuminoide libere din sânge.

AUC (Area Under Curve) exprimă cantitatea totală de curcumin(oid) liber în sânge în timpul măsurătorii, în timp ce Cmax este concentrația maximă. Un alt parametru interesant este timpul de după doza administrată în care concentrația de curcumin(oizi) liber(i) a rămas peste 30ng/ml în sânge. Acesta este nivelul peste care toate celulele noastre (inclusiv celulele creierului) pot absorbi curcuminoidele. După cunoștințele noastre, acești trei parametri sunt cei mai importanți factori determinanți ai eficacității unui preparat de turmeric.

Voi trece prin cele 5 materii prime de curcuminoide concepute pentru o valorificare sporită care există astăzi și care au un test de măsurare a nivelului de curcumină liberă (oid).

CurcuGen®:

Acesta este un ingredient complet natural care conține doar turmeric și dioxid de siliciu. Acesta conține atât polizaharide solubile în apă, cât și componente ale uleiului esențial (turmerone) și curcuminoide. Există un singur studiu clinic care a măsurat efectul său asupra nivelului de curcumină liberă din sânge. [Panda, Kumar et al, 2021]

Doză: subiecților li s-au administrat 4 g de CurcuGen® (conținând 2000 mg de curcuminoide).

AUC (cantitatea totală de curcumină în sânge): 3 (ng/ml*h)

Cmax (concentrația maximă în sânge): 1 (ng/ml)

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nici un moment.

Rezumat: Are calitățile bune de a fi natural și cu spectru complet, dar nu-și poate exercita efectele decât asupra ficatului și a tractului intestinal, chiar și la doze extreme de 4 g.

BioCurc® (a nu se confunda cu BioCurcumină®):

O formulă cu un conținut scăzut de curcumină făcută cu diverși agenți tensioactivi care conține o mulțime de substanțe artificiale. Există doar un singur studiu clinic care a măsurat efectul său asupra nivelului de curcumină liberă din sânge [Stohs et al, 2018].

Doză: 400mg BioCurc® (64.6mg curcumină)

AUC: Aproximativ 15ng/ml*h (valoare inexactă din grafic)

Cmax: 2ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nici un moment.

Rezumat: Full chimicale și aproape niciun efect așteptat pe baza indicatorilor, dincolo de ficat și tractul intestinal.

Longvida®:

Bază lipozomală de curcumină pe bază de lecitină/fosfolipide. S-a dovedit în studiile clinice că are efecte multiple.

Există un studiu privind efectul de stimulare a nivelului de sânge datorat curcuminei libere, în care au fost testate 4 doze diferite. [Gota et al, 2010]

Doza: 650mg AUC: 178 ng/ml*h Cmax: 22ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nici un moment.

Doza: 2000mg AUC: 189 ng/ml*h Cmax: 33ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nu există date exacte, probabil câteva minute.

Doza: 3000mg AUC: 302 ng/ml*h Cmax: 31ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nu există date exacte, probabil câteva minute.

Doza: 4000mg AUC: 375 ng/ml*h Cmax: 41 ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Nu există date exacte, probabil aproximativ 1 oră.

Rezumat: O formulă relativ naturală, deși conține câteva ingrediente nenaturale în afară de fosfolipide. S-a dovedit clinic că are o gamă largă de efecte. Dozele mari ating niveluri sanguine care permit ca efectele sale benefice asupra creierului să se exercite într-o perioadă scurtă de timp.

CurcuGreen® (cunoscut și sub alte două denumiri: BCM-95® și Bio-Curcumină®)

Acesta conține ingrediente derivate 100% numai din turmeric, mai exact nimic altceva decât curcuminoide (aproximativ 85-90%) și un ulei de esență de turmeric standardizat pentru un conținut ridicat de turmeronă aromatică. Acestea sunt "frământate" și micronizate. Nu conține polizaharidele hidrosolubile ale turmericului, dar este totuși "destul de complet", deoarece conține cele mai importante două polizaharide.

Aceasta este materia primă care a fost utilizată în majoritatea studiilor clinice cu materii prime de turmeric cu valorificare sporită. O gamă largă de efecte pozitive au fost dovedite clinic.

Deși există 2 studii privind efectele de creștere a nivelului sanguin al curcuminoizilor liberi, unul dintre ele trebuie exclus, deoarece nu a fost utilizat conform prescripțiilor: un studiu realizat de un producător concurent de BCM-95, în care BCM-95 a fost consumat pe stomacul gol. Acest lucru a fost făcut pentru a-l compara cu propriul lor produs, a cărui absorbție adecvată este favorizată de administrarea pe stomacul gol, în timp ce BCM-95 este favorizată de administrarea în timpul mesei. Este foarte nesportiv, ai putea spune că este trișare.

Într-un studiu, au fost testate două doze de 2 g, cu rezultate similare. Ambele au măsurat nivelurile de curcumină liberă. [Anthony et al, 2008]

Doză: 2000 mg

AUC: 3201 și 3975 ng/ml*h

Cmax: 457 și 689 ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Aproximativ 8 ore.

CurQfen:

100% natural: conține aproximativ 40% curcuminoide, restul de aproximativ 60% fiind o așa-numită fibră galactomananică extrasă din semințele de schinduf (acest extract de fibră este lipsit de saponine și fitoestrogeni din semințele de schinduf). Nu conține nimic altceva (adică CurQfen-ul modificat pe care îl dezvoltăm conține și altceva, dar mai multe despre acest lucru mai târziu). Cu ajutorul ultrasunetelor, așa-numita tehnologie FenuMAT® este utilizată pentru a crea o structură matricială pentru curcuminoide cu aceste fibre, care funcționează ca un sistem hidrocoloid reversibil, o nouă generație de tehnologii coloidale care îmbunătățesc absorbția (în termeni laici, în mod incorect, dar mai ușor de înțeles: tehnologii lipozomale). Cu ajutorul acestei tehnologii, putem obține un efect care nu numai că livrează substanțele active în fluxul sanguin ocolind ficatul, sistemul digestiv și, odată cu acesta, sistemul enzimatic de neutralizare, dar și într-un mod uniform și prelungit, astfel încât fiecare celulă din corpul nostru (inclusiv celulele creierului) să poată absorbi cea mai mare parte din ele și să le ducă la organele celulare. În practică, în unele privințe, depășește chiar administrarea intravenoasă, adică poate egala eficacitatea unei doze intravenoase constante de o jumătate de zi sau o zi întreagă.

Așa cum am menționat mult mai devreme, numai CurQfen® are studii care urmăresc întregul ciclu de viață al curcuminoidelor în toate organele după ingestia de CurQfen, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Sunt de asemenea studii clinice numai cu CurQfen® efectuate pe oameni , în care s-a constatat că FCR a fost mai mare de 1 și în care pătrunderea în creier a fost, de asemenea, demonstrată prin modificări ale undelor cerebrale. Acesta este, de asemenea, subiectul majorității studiilor în care a fost măsurat efectul de creștere a nivelului sanguin al diferitelor doze de curcumin(oid) liber. Acesta a fost studiat de 6 ori și în 3 studii separate, nu doar una, ci 3 doze diferite, în comparație cu celelalte extracte de turmeric prezentate. [Krishnakumar et al, 2012; 2015; 2016]

Deoarece unul dintre aceste 3 studii a avut valori foarte mari, pe care le atribui fie unei erori de unitate de măsură, fie cazului fericit al unui număr mic de subiecți (8), voi prezenta rezultatele celui mai mare (de departe cel mai mare dintre studiile descrise până acum) grup de 50 de subiecți, deoarece este cel mai precis, iar cele două doze extreme, 250mg și 1000mg, au fost de asemenea testate aici. [Krishnakumar et al., 2016]

Este important de remarcat faptul că absorbția prelungită și mai uniformă de către țesuturi/celule prin tehnologia FenuMat are ca rezultat o cantitate mai mică de substanțe active în sânge, datorită unei rate mai mari de absorbție tisulară/celulară, deoarece este rapid absorbită de zonele țintă, de celule. Singura modalitate de a detecta prezența tuturor substanțelor active în sânge ar fi măsurarea continuă a acestuia, ceea ce nu este fezabil în practică. Prin urmare, se pot aștepta valori mai mici. Ocolirea ficatului pentru a ajunge direct la celule este confirmată și de faptul că, spre deosebire de alte preparate de curcumină, nu există două vârfuri în curba de absorbție (nu bifazică - dacă ficatul o procesează/conjugă, apar două vârfuri, nu doar unul).

(În aceste măsurători, curcuminoidele libere au fost măsurate și pentru AUC, nu doar curcumina liberă. Din acest motiv, aici este indicată valoarea curcuminoidelor libere, nu doar curcumina liberă, care se obține prin scăderea a 30-50% din valoarea curcuminoidelor pentru AUC și a aproximativ 20% pentru Cmax.

Doză: 250mg CurQfen (98mg curcuminoid)

AUC: 963/ng/ml*h Cmax: 342 ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Aproximativ 8-12 ore.

Doză: 1000mg CurQfen (391mg curcuminoid)

AUC: 2274ng/ml*h Cmax: 440 ng/ml

Cât timp a menținut nivelul din sânge peste 30ng/ml? Pentru mai mult de 12 ore (nu a fost măsurat mai departe, dar după 12 ore, curcuminoidul liber încă mai era la 100 ng/ml, iar curcumina liberă încă mai era la aproximativ 75 ng/ml după 12 ore).

Evident, dacă ar fi fost măsurate pentru mai mult de 12 ore, ASC ar fi fost mai mare, dar nu nivelul sanguin contează, ci distribuția tisulară, care a fost măsurată până acuma doar pentru CurQfen.

O altă diferență importantă cu CurQfen este că studiul CurQfen este de cea mai bună calitate (de exemplu, a fost realizat pe cel mai mare număr de subiecți, 50) și că CurQfen singur a crescut nivelul de curcumină(oid) liberă în sânge la fel de bine la toți subiecții. Celelalte preparate de turmeric enumerate fie nu au prezentat așa-numita deviație standard, variația inter-subiect, fie au prezentat o variație uriașă. Acest lucru înseamnă că CurQfen se va descurca bine la oricine, în timp ce pentru ceilalți este discutabil cât de bine se va descurca la anumite persoane.

Rezumând datele din studii, CurcuGen și BioCurc abia dacă pot produce câteva unități de curcuminoizi liberi în sânge, iar în cazul CurcuGen, nici măcar doza extrem de mare de 4000 mg. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu se apropie de nivelul necesar în sânge. În ciuda acestui fapt, datorită trucurilor menționate mai sus, producătorii acestora declară o valorificare multiplă. De exemplu, CurcuGen pretinde o valorificare relativă a curcuminei libere de 39x, în timp ce CurcuGreen/BCM-95 pretinde doar 7x, iar CurQfen 45x (deși ei subliniază că acest lucru nu este ceea ce contează). În comparație, CurQfen și CurcuGreen/BCM-95 produc niveluri în sânge de câteva mii de ori mai mari decât CurcuGen, chiar și la o doză fracționată.

Comparând cele 5 ingrediente de mai sus, la adiministrare în aceeași cantitate, sunt capabile să elibereze curcuminoizi liberi în sânge în aproximativ acest ordin de mărime:

CurcuGen: 1

BioCurc: 30

Longvida: 400

CurcuGreen/Bio-Curcumin/BCM-95: 7000

CurQfen: 8000

Revenind la produsul nostru

Am solicitat experților de la tehnologia FenuMAT să dezvoltăm o versiune de CurQfen, în care nu numai curcuminoidele, ci și uleiul esențial de rădăcină de turmeric sunt integrate în matricea de fibre FenuMat, astfel încât să se prelucreze același raport aromă-urmeronă/curcuminoide ca în cel mai bun preparat de curcumină pe care l-am găsit până în prezent, Bio-Curcumin (=CurcuGreen/BCM-95). Cu alte cuvinte, este ca și cum ar fi aplicat tehnologia FenuMAT la această materie primă deja prezentată, ca și cum ar fi integrat beneficiile Curcugreen și CurQfen.

În plus față de CurQfen, pe care l-am dezvoltat la perfecție, am adăugat Turmacin® la produsul nostru pentru a aduce beneficiile polizaharidelor hidrosolubile ale turmericului. Am ales Turmacin pentru că, în primul rând, este 100% natural și conține doar ingredientele active solubile în apă ale turmericului, polizaharidele de turmeric, și, în al doilea rând, pentru că există studii clinice privind efectele sale de ameliorare a artritei. Deși acest lucru nu este nici pe departe la fel de convingător ca studiile clinice cu BCM-95 și CurQfen, există totuși. Deocamdată am adăugat doar o cantitate mică de turmacină, deoarece nu există suficiente studii care să justifice adăugarea unei cantități mai mari. Dacă vor exista studii mai concludente în favoarea acestuia, vom putea crește cantitatea în viitor, dar între timp, este încă inclusă datorită spectrului mai larg. De asemenea, am un gând romantic că poate nu întâmplător există polizaharide hidrosolubile în turmeric, poate că există un efect sinergic între curcuminoide și acestea, dacă există un efect sinergic între curcuminoide și turmerone.

Cui recomand acest nou produs și produsul BioCurcuminăd anterior? L-aș recomanda, de fapt, tuturor – datorită livrării celulare mai dovedite, deja prezentate, dar pe baza datelor privind nivelul de sânge este posibil ca atunci când este administrat în aceleași cantități (de exemplu, 1g CurQfen vs 1g BCM-95) BCM-95 să livreze aproximativ aceeași cantitate de substanță activă în aceleași țesuturi, inclusiv în creier. Dar dacă e așa, BCM-95 este un pic mai economic. Cu toate acestea, așa cum am scris, din cauza absorbției mai uniforme și mai lungi a CurQfen, puteți măsura proporțional mai puțină substanță activă în sânge, deoarece este absorbit de țesuturi cu o rată mai mare, ceea ce îl face să dispară din sângele, unde este măsurat. Oricum, ambele componente de turmeric sunt excelente pentru toate țesuturile. Dacă CurQfen este mult mai bun este, încă, discutabil. Dar are un alt mare avantaj: pentru a obține același efect este suficient să se administreze mult mai puține substanțe active. Cu alte cuvinte, proporțional mai puțină curcumină este absorbită în tractul intestinal și mai multă în sânge. Acesta este un mare beneficiu pentru cei care consideră că extractele de turmeric cauzează probleme digestive, cum ar fi scaunele moi, arsurile la stomac sau greața. Chiar și dozele de 250 mg de CurQfen (aproximativ 91 mg de conținut de curcuminoide) asigură niveluri suficient de ridicate în sânge și chiar și 400 mg pe zi s-au dovedit clinic a fi eficiente în cazul problemelor articulare.

Lucrul interesant este că îl putem aplica chiar și pe piele după ce îl dizolvăm în apă, deoarece este absorbit. Dar testele au fost făcute pe cale orală, astfel sugerez, desigur, ca administrarea să aibă loc astfel.

Ar trebui să luați 1-3 pe zi, chiar dacă luați mai mult de 1 odată. Mesele nu afectează efectul, astfel încât acestea pot fi luate cu sau fără alimente.

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
  • Brand: GAL
  • Cod produs: GALG0029
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 118,00 Lei
  • Fără TVA: 108,26 Lei