GLICEMIA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA

Postat de Alina 13.05.2021 17 Comentarii Despre producătorii noştri,

GLICEMIA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA

 

Statisticile îngrijorătoare înaintate de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice arată că  diabetul zaharat afectează în acest moment 1 din 10 români, iar 3 din 10 au pre-diabet, cu o majoritate covârșitoare (7 din 10) ajungând la medic în stadii avansate ale bolii, cu complicații deja instalate.

 

complicatiile diabetului               

 

Cu toate acestea, diabetul zaharat nu se numără printre afecțiunile care să ne îngrijoreze prea mult și mai puțin de jumătate dintre noi românii știm că boala se dezvoltă când organismul devine rezistent la insulină sau când pancreasul nu mai produce suficientă insulină (studiu sociologic condus de Forumul Român de Diabet)

 

Factori de risc diabet

  • Înaintarea în vârstă
  • Moștenirea genetică
  • Hipertensiunea arterială
  • Supraponderalitatea
  • Sedentarismul

Simptome

  • Urinările frecvente
  • Senzația crescută de sete
  • Pofta crescută de mâncare
  • Oboseala extremă

 

 

De ce nivelurile normale de glucoză din sânge sunt atât de importante

 

 

Glucoza este cea mai simplă formă de zahăr și este principala sursă de energie din corpul nostru. Avem nevoie de suficientă glucoză în sânge pentru a furniza energie tuturor celulelor noastre, dar în cantități excesive este toxică.

Glucoza provoacă procese inflamatorii în organism și „arde” celulele datorită oxidării inflamatorii. Acest proces inflamator se numește glicație. Glicația provoacă leziuni celulelor, organelor, vaselor de sânge și ochilor (neuropatia diabetică, ochiul diabetic, tensiune arterială crescută, colesterol ridicat).

 

Un exces constant de glucoză în sânge te face să fii obosit și epuizat constant, însetat și susceptibil la infecții. Nivelurile ridicate persistente de glucoză din sânge sunt principala cauză a nenumarate boli degenerative (diabet, osteo artroza, Alzheimer, Parkinson)

 

Mai mult, excesul de glucoză din sânge este transformat de organism în grăsimi, ceea ce determină creșterea suplimentară în greutate și acumularea de depozite de grăsime, în special pe abdomen. De aceea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sănătatea este scăderea nivelului zahărului din sânge – glucoza.

 

Ce suplimente alimentare pot sprijini un nivel optim al glicemiei

 

În capitolul anterior vorbeam despre glicație (acțiunea inflamatorie a glucozei în organism) și daunele pe care le produce la nivel celular.

 

Există o categorie de compuși vegetali care oferă diverse beneficii sănătății umane, de la o digestie mai bună și un creier mai activ, până la protecție împotriva bolilor de inimă, diabetului de tip 2 și anumitor tipuri de cancer. Aceștia sunt POLIFENOLII și se regăsesc în mod natural în produse vegetale precum: fructe, legume, condimente, uleiuri, plante aromatice, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe.

 

Polifenolii au rol ANTIOXIDANT (deci pot neutraliza radicalii liberi care afectează celulele și astfel cresc riscul de cancer, diabet, boli cardiovasculare) și ANTIINFLAMATOR (deci pot scădea riscul apariției a numeroase boli cronice). Acești micronutrienti sunt absorbiți în corp din alimentele consumate, iar activitatea lor în organism este influențată de metabolism, absorbția intestinală și biodisponibilitatea polifenolica. Prin urmare, deși unele produse au mai mulți polifenoli ca altele (în funcție de origine, gradul de coacere, modul de cultivare, transport, depozitare și preparare), asta nu înseamnă că vor fi absorbite și utilizate mai rapid.

 

Cele mai cunoscute plante bogate în polifenoli sunt cacao, scorțișoara, afinele, merișoarele, coacăzele negre, dar în ultimii ani extrașii polifenolici din ramurile bradului argintiu s-au remarcat prin: prezența a 36 tipuri diferite de polifenoli și prin densitatea moleculară mică care asigură absorbție rapidă și eficientă la nivel celular.

 

Practic, intuiția ancestrală a strămoșilor noștri care foloseau macerat din ramuri de brad și ceaiuri pentru prevenirea răcelilor și ameliorarea durerilor articulare este confirmată acum de cercetători.

 

Extrașii polifenolici din ramurile de brad argintiu contribuie la:

  • Creșterea sensibilității la insulină
  • Incetinerea ritmului în care organismul digeră și absoarbe zaharurile
  • Reglarea greutății corporale
  • Echilibrarea glicemiei și prevenirea apariției diabetului de tip 2
  • Scăderea tensiunii sangvine și a colesterolului “rău” LDL
  • Creșterea colesterolului “bun” HDL
  • Reducerea riscului de boli cardiovasculare declanșate pe fondul inflamației

Belinal® Gluco, un extract 100% natural din ramuri de brad argintiu, îmbogățit cu crom, este primul produs pe bază de polifenoli extrași printr-un proces patentat din ramurile bradului argintiu care este confirmat de studii că inhibă descompunerea glucidelor și prin urmare reduce creșterea glicemiei și ajută la buna funcționare a insulinei în organism (în termeni populari: chiar dacă aveți o masă mai bogată sau vă răsfățați cu un desert, cu Belinal® Gluco țineți glicemia sub control)

Ca și antioxidant,  Belinal® Gluco are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi care afectează celulele mai mare chiar și decât resveratrolul (protejarea inimii și scăderea colesterolului), ceaiul verde (bolile cardiovasculare)  sau vitamina E (protejarea vederii).

 

Capacitatea antioxidantă a Belinal® Gluco

Belinal Gluco® este un puternic agent natural de eliminare a radicalilor liberi. Compusii activi din Belinal Gluco neutralizează radicalii liberi înainte ca acestia să poată provoca leziuni celulare. Belinal Gluco® stimulează celulele să-și crească propria putere anti-oxidativă și captează radicalii liberi din sânge.

 

belinal orac

ORAC - Capacitatea de absorbție radicală a oxigenului

 

Comparând potențialul anti oxidativ al extractului din ramuri de brad de argintiu și Crom, Belinal Gluco®, cu cel al alimentelor cu cel mai mare scor ORAC publicate de NIH și USDA, valoarea ORAC a Belinal® este 1.004.900 unități exprimate în µmol Trolox / 100 g (a se vedea figura de mai jos).

                         

belinal orac tabel

 

Deși capacitatea antioxidantă a Belinal® Gluco este extraordinară, Belinal® Gluco (în combinație cu picolinatul de crom) excelează în special la menținerea nivelului normal al glicemiei în corp.

 

Belinal® Gluco este un supliment 100% natural care conține:

  1. Extract din ramuri de brad argintiu care:
  • inhibă descompunerea glucidelor
  • reduce creșterea glicemiei
  • ajută la buna funcționare a insulinei în organism
  • protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi cauzată de creșterea nivelului de zahăr din sânge.
  1. Crom (sub formă de picolinat de crom) care contribuie la:
  • scăderea nivelului de colesterol dăunător din sânge,
  • creșterea nivelului colesterolului bun,
  • reducerea riscului bolilor de inimă.

Belinal® Gluco este un produs unic în lume prin combinarea perfect echilibrată a extractului natural de polifenoli din ramurile bradului arginitiu și a cromului pentru o viață liniștită, cu glicemie în limite normale.

 

belinal gluco cutia

 

Belinal® Gluco. Glicemia bună trece primejdia rea

 

 

 

Cromul si glicemia

 

Cromul este implicat în căile de semnalizare a insulinei care permit corpului să controleze cantitatea de zahăr pe care o absorbim, ajutând la echilibrarea glucozei în sânge și furnizând un nivel stabil de energie. Atunci când corpul nu are suficient crom, are nevoie de mai multă insulină pentru a-și putea îndeplini funcțiile. Insulina este un hormon „cheie” care deschide celulele astfel încât acestea să poată lua glucoză și să o transforme în energie.

 

8 beneficii pentru sănătate ale cromului

 

1. Ține zahărul din sânge sub control și previne diabetul contribuie la transportarea glucozei în sânge pentru a fi folosită ca energie

2. Reduce colesterolul mărit. Cromul ajută în metabolismul grăsimilor, printre care și colesterolul. Studiile arată că există o legătură între un aport mai ridicat de crom și artere mai sănătoase sau nivelul de colesterol din sânge.

3. Poate preveni creșterea în greutate și abuzul de mâncare. Cromul este asociat cu o reducere a riscului de obezitate, o creștere mai redusă în greutate și un efect pozitiv asupra aportului caloric.

4. Menține sănătatea creierului, combate declinul cognitiv și menține hipotalamusul tânăr mai mult timp. Reglează pofta de mâncare la adulți și previne efectele negative ale neuronilor din creier cauzate de procesul de îmbătrânire.

5. Îmbunătățește aspectul tenului și previne acneea. Fluctuațiile de zahăr din sânge sunt asociate cu acneea și alte reacții ale pielii.

6. Îmbunătățește metabolismul și nivelul de energie

7. Contribuie la sănătatea vederii. Poate proteja de boli ale ochilor asociate cu vârsta, cum ar fi glaucomul. Glaucomul este asociat cu diabetul și este cauzat de o acumulare de lichide în ochi, mărind presiunea pe nervul optic, pe retina și pe globul ocular, ceea ce poate duce în cele din urmă la orbire.

8. Protejează contra fracturilor și osteoporozei - încetinește pierderea de calciu.

 

Cum functionează Belinal® Gluco?

 

Un consum excesiv de carbohidrați, cu indice glicemic mare, poate conduce la luarea în greutate, creșterea glicemiei și chiar diabet de tip 2.

Belinal® Gluco inhibă enzimele alfa-amilază și alfa-glucozidază care descompun carbohidratii, astfel încât nu toți acestia să fie convertiți simultan în glucoză. Acest lucru ajută la menținerea unui nivel normal al glucozei în sânge, chiar și după mese bogate.

Belinal® gluco reduce hiperglicemia postprandială cu 35%, a arătat un studiu dublu orb, placebo-controlat

 

 

belinal indice glicemic

(exemplu: nivel glicemie în timpul mesei scade de la 175 la 110 cu Belinal® gluco, o reducere cu 35%,

asemănătoare cu rezultatul obținut cu ajutorul medicației alopate (dar fără efectele secundare ale acesteia))

 

 

Ingredientele din Belinal® Gluco, raportate în literatura de specialitate, au acțiune anti-diabetică și prin următoarele mecanisme de acțiune:

  • absorbție crescută a glucozei în celulele musculare prin activarea AMPK
  • absorbție crescută a glucozei în celulele adipoase (adipocite) datorită translocării crescute a transportorilor de glucoză GLUT4 și expresiei îmbunătățite a adiponectinei
  • protecție și regenerare a celulelor beta-pancreatice
  • inhibarea transportorilor de glucoză (SGLT1 și SGLT2) în peretele intestinal

 

Cum se administreaza Belinal® Gluco?

Belinal® Gluco  se administrează 2 tablete pe zi, cu minim 15 minute înainte de masă.

Se poate administra Belinal® și pacienților cu medicație alopată?

Da, suplimentarea cu Belinal® Gluco în paralel cu medicația alopată este sigură. Vă recomandăm ajustarea dozei în cazul obținerii unor glicemii scăzute.

 

 

Un pic de disciplină pentru un extra ajutor

 

1. Mese la ore regulate

2. Evitați alimentele procesate ( mezeluri, pâine albă, margarina, conserve, brânza topită, sucuri)

3. Mâncați cât mai natural ( fructe și legume de gradină, românești, carne “curată” crescută la casă), alimente integrale, nuci, alune, ciuperci

4. Faceți mișcare în fiecare zi și adoptați o dietă hipoglicemica*(alimente cu indice glicemic mic), nu hipocalorica

5. Secretul Dietei Montignac constă în combinarea alimentelor în funcție de conținutul lor de glucide, lipide și proteine și propune consumul de alimente cu indice glicemic mic ( exemplu: morcovii cruzi au indice glicemic mai mic decât morcovii fierți, cireșele, varza, conopida au indice glicemic mic, deci pot fi consummate în cantități mari, pastele fierte aldente (mai tari) și mai reci au indice glicemic mai mic decât cele fierte moi, servite fierbinți

6. Încercați să mențineți glicemia în limite normale în mod natural, consumând alimente hipo-glicemiante- afine, castravete amar, scorțișoară, sau chiar suplimente pe bază de extracte naturale

 

 

Să vă fie cu folos!

 

 

belinal cutia originala

 

 

 

 

 

Background photo created by xb100 - www.freepik.com

17 Comentarii

Maria R.:
14.05.2021, 02:26:04 PM
Răspunde

Am comandat ! Foarte dragute doamnele de la telefon !

Primadrogherie.ro:
17.05.2021, 06:43:23 PM

Multumim ! Sa va fie de folos !

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:07:39 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:13:05 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:34:39 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:59:52 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:05 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:05 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:05:13 AM

1

Niculae Doina:
14.05.2021, 03:50:06 PM
Răspunde

De mult nu am mai citit ceva atat de clar prezentat. Va multumesc din suflet. Am glicemia 175 si nu imi doresc sa iau pastile din farmacie. Stiu ca pot ajuta pe o parte, dar face rau pe alta.

Primadrogherie.ro:
17.05.2021, 06:44:41 PM

Multumim ! am expus doar studiile stiintifice de actualitate. Speram sa va bucurati de beneficiile preparatului. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati: 0732.258.382

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:07:49 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:13:19 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:34:53 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:07 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:19 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:20 AM

1

George M. Pop:
16.05.2021, 10:37:27 AM
Răspunde

"P..xx da' multi ". Daca toti ne-am intoarce la natura am fi mai sanatosi si liberi.

Primadrogherie.ro:
17.05.2021, 06:42:45 PM

Indiscutabil ! Alimentatia data de Dumnezeu este cea mai buna si mai sanatoasa. Din pacate, adesea, apelam la semi-preparate din supermarketuri, fastfood si deserturi pline de zahar. Un prim pas spre reglarea glicemiei ar fi sa ne facem cosul de cumparaturi de la taranii din piata.

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:13:34 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:35:07 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:22 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:22 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:34 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:34 AM

1

Gabriela:
07.06.2021, 03:59:10 PM
Răspunde

Ma simt tare bine de la acest produs in folosesc de 3 luni de zile si cu pauza de 2 saptamani si urmeaza sa fac o noua etapa de tratament.

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:08:09 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:13:48 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:35:20 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:37 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:37 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:49 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:17:49 AM

1

Foxi:
29.06.2021, 03:18:16 PM, foxi.ro/categorie/shopping
Răspunde

Am sa comand si eu! Multumesc!

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:08:17 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:13:59 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:35:32 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:52 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:00:52 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:03 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:03 AM

1

Conde:
30.06.2021, 03:45:33 PM, conde.ro/articole/lifestyle/sanatate
Răspunde

Ati expus aici niste informatii destul de utile si de luat in calcul.

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:08:25 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:35:41 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:06 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:06 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:17 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:17 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:04:00 AM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 10:05:56 PM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:14:21 PM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:35:54 PM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:19 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:20 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:31 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:31 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:05:46 AM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:10:45 PM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:30 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:01:31 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:45 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:06:04 AM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:32:39 PM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:18:53 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:06:20 AM

1

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:57:43 PM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:06:30 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:14:49 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:06:37 AM

1

Ethan Steven:
12.10.2023, 12:47:08 PM, rub-md.com
Răspunde

Your tips and advice are always practical and actionable. Thanks for making complex topics easy to understand.

Ethan Steven:
12.10.2023, 12:47:16 PM, rub-md.com
Răspunde

Your tips and advice are always practical and actionable. Thanks for making complex topics easy to understand.

Ethan Steven:
12.10.2023, 12:47:26 PM, rub-md.com
Răspunde

Your tips and advice are always practical and actionable. Thanks for making complex topics easy to understand.

Nursing Writing Services:
Răspunde

Are you searching for nursing writing services? We are the best solution for you https://www.nursingwritingcenter.com/nursing-writing-services/

CHEAP ASSIGNMENT WRITERS:
22.11.2023, 11:34:22 AM, www.cheapassignmentwriters.com
Răspunde

Are you searching for cheap assignment writers? We are the best solution for you

BSN Writing Services:
Răspunde

Are you searching for bsn writing services? We are the best solution for you. #bsnwritingservices #nursingwritinghelp #nursingwritingservices

Lasă un comentariu