Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citește politica de utilizare cookies

Tamaie extract - Boswellia (30 capsule), DVR Pharm

Tamaie extract - Boswellia (30 capsule), DVR Pharm

Tămaie extract Boswellia este medicamentul momentului. De ce? Din două motive: 1. eficiența sa extraordinară și 2. gama larga de utilizări. Tămaia este rășina unui arbore care crește spontan in Asia de Sud-Est, folosit in medicina tradițională de mai bine de 4.000 de ani și care in ultimii zece-douăzeci de ani a devenit obiectul a sute de studii medicale moderne. Această plantă este o adevărată revelație in terapie, fiind utilizată in tratarea catorva dintre cele mai grave boli ale zilelor noastre, cum ar fi cancerul, astmul, tulburările de memorie și raționament ori bolile articulare cronice. Gama de afecțiuni unde tămaia este folosită cu succes este uimitor de mare.

Compoziție: Arbore-de-tămaie (Boswellia serrata), rășină, extract 5-10:1, uscat cu 70-85% acizi boswelici: 200mg; Arbore-de-tămaie (Boswellia serrata), rășină, pulbere: 200mg; capsulă tare de gelatină.

Mod de administrare: Cate 1-2 capsule, de două ori pe zi.
Extractul standardizat de tămaie este validat ca medicament de sute de studii științifice, care demonstrează valoarea sa terapeutică. Se folosește extractul standardizat in acid boswellic, această substanță trebuind să fie intr-o proporție de minimum 40% pentru efecte terapeutice optime. Există și extracte de tămaie ne-standardizate, dar rezultatele obținute cu acestea sunt slabe. Extractul standardizat din tămaie are utilizări terapeutice, cu o eficiență demonstrată, in peste 100 de boli, unele foarte grave.

Acțiuni:

  • Contribuie la menținerea flexibilității articulațiilor.

TĂMaIA ȘI CANCERUL
Conform tuturor cercetărilor de pană acum, acidul boswellic din tămaie este unul din cei mai activi agenți anti-tumorali cunoscuți. Cum acționează el? Pe mai multe căi, dar cel mai cunoscut mecanism este acela de atacare selectivă a celulelor canceroase. Spre deosebire de citostaticele de sinteză, care afectează atat celulele maligne cat și pe cele sănătoase, extractul de tămaie provoacă distrugerea doar a celulor care au suferit mutații. In ce tipuri de cancer este eficient acidul boswellic? Acțiunea sa a fost testată in afecțiuni oncologice cu peste 40 de localizări. Menționăm eficiența sa in cancerul la san, de colon, de rect, pancreatic, hepatic, la vezica urinară, la stomac, la creier (meningiom, neuroblastom, gliom), bucal, faringian, esofagian, pulmonar. Conform datelor existente, extractul de tămaie este activ și contra leucemiei, mielomului, limfoamelor maligne. In medicina tradițională sunt semnalate rezultate incurajatoare, prin folosirea internă a tămaii și externă a uleiului volatil integral de tămaie, in practic toate tipurile de cancer.
Mai este de notat și folosirea extractului de tămaie ca adjuvant in radioterapia folosită in cancer. Concret, acest remediu reduce cu 60% edemele care apar după iradierea terapeutică, ajută la protecția țesuturilor sănătoase, stimulează eliminarea țesuturilor și fragmentelor de țesut moarte, precum și refacerea organismului pe ansamblu.

TĂMaIA ȘI REUMATISMUL
Această plantă este un adevărat fenomen in lupta cu bolile articulare. Luată intern, tămaia sub formă de extract reduce durerile și inflamația articulară, crește flexibilitatea articulațiilor, mărește capacitatea de efort (s-a demonstrat că permite, de exemplu, pacienților cu artrită reumatoidă sau osteoartrită a genunchilor să parcurgă distanțe mai mari).

TĂMaIA, ASTMUL, BRONȘITA CRONICĂ ȘI EMFIZEMUL PULMONAR
Tratamentul de trei luni cu extract de tămaie, administrat intern, diminuează sensibilitatea alergică a căilor respiratorii medii și inferioare, degajează de excesul de secreții arborele bronșic, ușurează inspirația și expirația.

TĂMaIA, MEMORIA ȘI PĂSTRAREA NEALTERATĂ A FUNCȚIILOR CREIERULUI
Cercetările au arătat efecte terapeutice cu adevărat spectaculoase al extractului de tămaie asupra creierului. Efectele acestei plante sunt atat de numeroase, incat pot părea incredibile și totuși:
- extractul de tămaie imbunătățește memoria pe termen scurt, inclusiv la persoanele in varstă, prevenind Alzheimerul
- extractul de tămaie crește capacitatea de orientare in spațiu și memoria vizuală
- la tineri, administrarea tămaiei crește numărul de conexiuni neuronale și imbunătățește memoria pe termen lung
- creierul afectat de traumatisme fizice are o capacitate mărită de transfer a funcțiilor sale in zonele rămase ne-afectate, atunci cand este administrată tămaia.
- la pacienții cu scleroză multiplă, administrarea tămaiei a imbunătățit orientarea spațio-temporală și coordonarea motorie.
- la pacienții care au suferit un accident vascular ischemic, administrarea tămaii scurtează timpul de recuperare a funcțiilor cognitive.

TĂMaIA, DEPRESIA ȘI ANXIETATEA
O substanță conținută in această rășină (acetat de incensol) are deopotrivă efecte anti-depresive și anxiolitice. O singură doză de tămaie crește tonusul psihic și disponibilitatea minții către activitate, eliminand prompt stările de tristețe obsesivă, apatie, lipsă de inițiativă. Curele de cateva săptămani cu tămaie induc o stare de stabilitate psihică, impiedicand apariția stărilor de teamă fără motiv aparent, precum producerea atacurilor de panică. De asemenea, această plantă are un puternic efect de atenuare a emoțiilor extreme, prevenind apariția și ameliorand tulburările bipolare.

TĂMaIA ȘI TUMORILE MAMARE BENIGNE
Acidul boswellic din tămaie, administrat in cure de 3 luni, are ca efect diminuarea inflamației și a durerii produse de formațiuni tumorale benigne la san, cunoscute și sub numele de noduli (care pot fi adenoame, adenofibroame, fibro-chisturi). De asemenea, extractul de tămaie, standardizat in acid boswellic reduce, in timp, dimensiunile tumorilor benigne mamare și scade dramatic riscul de malignizare al acestora.

TĂMaIA ȘI FICATUL
Extractul de tămaie protejează ficatul de acțiunea nocivă a stresului psihic, a unor substanțe toxice (medicamente, alcool, aditivi alimentari sintetici etc.), precum și a virușilor. La pacienții cu hepatită cronică evolutivă, administrarea de extract de tămaie stopează procesul de fibrozare a ficatului și evoluția spre ciroză. Un studiu japonez arată că așa-numitele chisturi hepatice (cunoscute și drept chisturi hidatice) scad ca dimensiuni și complicațiile lor sunt mai reduse dacă se țin cure repetate cu tămaie.

TĂMaIA, SISTEMUL CARDIOVASCULAR ȘI INIMA
Curele de trei luni, au darul de a păstra intacte vasele de sange (imbunătățește flexibilitatea și rezistența pereților vasculari). De asemenea, previne formarea cheagurilor de sange și inflamarea venelor (feblita). Asupra inimii, tămaia are efecte protectoare, prevenind tulburările de irigare ale mușchiului cardiac și infarctul. Studiile au mai arătat că administrarea indelungată a tămaiei scade nivelul trigliceridelor și a colesterolului rău (LDL) din sange, dar și crește nivelul colesterolului bun (LDL).

TĂMaIA ȘI DIABETUL
Administrarea sistematică a extractului de tămaie conduce la scăderea gradată a glicemiei la diabetici non-insulinodependenți. La toate tipurile de diabetici, tămaia luată intern are un efect cu totul deosebit de protecție a rinichilor, ficatului și a sistemului nervos.

TĂMaIA ȘI RINICHII
Extractul de tămaie este un protector renal excepțional, curele de lungă durată ajutand la stimularea funcției de filtrare a rinichiului, ceea ce conduce la scăderea nivelului ureei și creatininei din sange.

TĂMaIA ȘI IMUNITATEA
Curele repetate cu extract de tămaie măresc in mod armonios capacitatea de luptă a sistemului imunitar cu infecțiile. Tămaia stimulează mai ales multiplicarea și activarea așa-numitelor macrofage, celule ale sistemului imunitar care atacă orice germene infecțios din sange, inainte ca acesta să se replice și să producă o boală. Despre macrofage se spune că sunt cele care alcătuiesc prima linie de apărare a sistemului imunitar.

TĂMaIA ȘI FERTILITATEA MASCULINĂ
Administrarea tămaii, in mod repetat, ajută la creșterea concentrației de spermatozoizi per centimetru cub de spermă. De asemenea, extractul din această plantă, administrat intern, ajută la creșterea motilității spermatozoizilor și cresc șansele ca aceștia să fecundeze ovulele.

Precauții și contraindicații: A se administra cu prudență copiilor și femeilor insărcinate sau care alăptează. Crește efectul anticoagulantelor, la administrarea concomitentă.
Prezentare: Flacon cu 30 capsule

CaT TIMP DUREAZĂ O CURĂ CU TĂMaIE?
Durata unui tratament poate varia intre 21 și 90 de zile, in funcție de afecțiunea căreia ii este adresat. Curele de 21-30 de zile sunt recomandate in boli acute, cum ar fi infecțiile gripale, bronșitele acute, pneumonia, puseele reumatice, sinuzita și rinita acută. Curele de 90 de zile, urmate de 15 zile de pauză, după care tratamentul se reia, sunt destinate afecțiunilor cronicizate, cum ar fi boala canceroasă in diferite forme, astmul și bronșita cronică, afecțiunile alergice, emfizemul pulmonar, infecțiile respiratorii recidivante (pneumonie, tuberculoză), afecțiunile articulare cronice, tulburările de memorie și comportament asociate varstei a III-a etc.

CARE ESTE CANTITATEA ZILNICĂ DE TĂMaIE CARE TREBUIE INGERATĂ DE PACIENT?
Doza zilnică recomandată de extract standardizat de tămaie este de 400-800 miligrame pe zi, cea mai eficientă fiind administrarea sa impreună cu pulberea simplă de tămaie (cele două, adică extractul și pulberea se pun in proporții egale). De ce? Pentru că pulberea tămaie conține toate principiile active, chiar dacă intr-o concentrație mai mică, in timp ce extractul standardizat vine cu cele mai puternice, din punct de vedere terapeutic, substanțe din această plantă. Combinația celor două este, așadar, completă și complexă in același timp, fiind lipsită de efecte adverse și foarte eficientă in lupta cu bolile.

DE LA CE VaRSTĂ SE POATE LUA ACEST REMEDIU?
Nu există studii despre efectele administrării interne ale tămaii copiilor sub 6 ani, așa că nu se pot face foarte multe afirmații despre acest subiect. In schimb, extractul de tămaie poate fi administrat pană la cele mai inaintate varste. De asemenea, in medicina tradițională, pentru copii, sunt foarte folosite aplicațiile externe cu ulei volatil integral de tămaie.

TĂMaIA CARE SE VINDE iN LĂCAȘELE DE CULT POATE FI FOLOSITĂ iN SCOPURI TERAPEUTICE?
De cele mai multe ori această tămaie este de fapt un amestec de substanțe aromatizante, de sinteză sau semi-sinteză, care nu au nici o legătură cu arborele care produce această rășina. Ca atare, nu doar că tămaia folosită pentru aromatizare in lăcașele de cult nu are efecte terapeutic, ci poate fi chiar extrem de dăunătoare pentru sănătate, dacă este ingerată.

iN CE SITUAȚIA ESTE CONTRAINDICATĂ FOLOSIREA TĂMaIEI?
Atunci cand pacientul are alergie la acest produs. Simptomele alergiei sau intoleranței la tămaie apar atunci cand este ingerată, mirosită sau pusă pe piele această substanță și constau in: apariția unor mancărimi și/sau pete roșii pe piele, stări de greață sau vomă, dureri de cap, dificultăți in respirație.

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
  • Brand: DVR Pharm
  • Cod produs: DVRP0062
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 15,33 Lei
  • Fără TVA: 14,06 Lei

Etichete: Tamaie extract - Boswellia (30 capsule), DVR Pharm, , Capsule și comprimate, boswellia, tamaie