Pachet Reconect: Guard-Your-Liver, Krill Oil, Synergize-Your-Gut, Good Routine
Avantaje
Guard-Your-Liver
º biodisponibilitate crescuta – Fosfatidilcolina formeaza un complex cu Silibina, compusul activ dominant al Silimarinei. Acest complex natural faciliteaza transportul celor doi compusi de la nivel intestinal in circulatia sangvina, pentru o absorbtie superioara
º formula sinergica – Complexul natural stabil format intre Silibina si Fosfatidilcolina potenteaza actiunile de protectie si de sustinere a sanatatii ficatului comparativ cu cele ale Silimarinei si Fosfolipidelor administrate individual
º activitate antioxidanta crescuta – Extractul standardizat in Silimarina din fructul de armurariu contine, pe langa alte principii active, Silibina si Izosilibinele A si B, compusii principali pentru activitatea Silimarinei
º continut inalt de Fosfolipide esentiale – 900 mg per administrare, componente regasite in toate membranele celulare ce vin in ajutorul anumitor organe, cum ar fi ficatul, atunci cand acestea sunt supuse la factori de stres oxidativ si imbatranire celulara
Krill Oil
º bioeficienta - fosfolipidele regasite in mod natural in componenta uleiului de krill sustin o incorporare eficienta a Acizilor Grasi Omega-3 la nivelul membranelor celulare
º sustenabilitate – tehnologia patentata Eco-Harvesting® este un procedeu specific prin care se evita captura suplimentara a crevetilor, protejand astfel intregul ecosistem marin antarctic de: pierderea biodiversitatii, amenintarile determinate de conditiile asociate stilului de viata modern si schimbarile climatice
º 100% trasabilitate, din ocean pana la produs finit - vasele de pescuit sunt prevazute cu sisteme precise de inregistrare a locatiei pentru fiecare captura care va fi asociata ulterior lotului de ulei de krill folosit
º gust si aspect placut - fara gust de peste dupa administrare
Synergize-Your-Gut
º spectru complet de 10 tulpini bacteriene benefice (7 Lactobacillus si 3 Bifidobacterium) si Inulina, fibra solubila, pentru a elibera tulpinile bacteriene direct la nivel intestinal
º stabil la temperatura camerei – nu este necesara mentinerea la frigider; adaptat stilului de viata modern, poate fi transportat si administrat cu usurinta oriunde
º capsule cu eliberare intarziata – impiedica degradarea tulpinilor bacteriene la nivelul stomacului si favorizeaza eliberarea tulpinilor viabile la nivel intestinal
º pentru confortul digestiv al intregii familii – o capsula administrata zilnic sustine o flora echilibrata
Efecte si beneficii
Guard-Your-Liver
Te-ai intrebat adesea ce sunt Fosfolipidele esentiale?
Sunt compusi nelipsiti din structura tuturor membranelor celulare, cu un rol determinant in buna desfasurare a proceselor de metabolism celular.
Una dintre cele mai utilizate surse de obtinere a Fosfolipidelor este lecitina. Din compozitia acesteia, Fosfatidilcolina este fundamentala pentru integritatea si functionarea membranelor biologice de la nivelul diverselor organe, precum: ficat, inima, rinichi, plamani, creier si piele.
Cum actioneaza Fosfolipidele esentiale?
º Sustin metabolismul energetic: producerea si conservarea energiei celulare
º Emulsioneaza grasimile in prezenta bilei
º Cresc rata de solubilizare a colesterolului
º Ofera protectie antioxidanta
Un aliat de nadejde al ficatului - fructul de armurariu (Silybum marianum) este unul dintre cele mai populare ingrediente inscrise in paginile de istorie dedicate sanatatii ficatului. Proprietatile sale medicinale au fost apreciate de mai bine de 2000 de ani — romanii il utilizau ca protector hepatic inca din primul secol i.Hr. .
Potrivit pentru:
º sustinerea functiei ficatului
º detoxifiere
º sustinerea functiilor celulare
Fosfolipide - Fosfatidilcolina:
- ofera protectie la nivelul ficatului si sustine metabolizarea grasimilor de la acest nivel
- fosfatidilcolina de la nivelul celulelor este sintetizata din colina
- concentratia scazuta de Fosfatidilcolina poate reprezenta un indiciu al unei functii reduse a ficatului, pe cand o concentratie ridicata poate sustine functia de regenerare celulara a acestuia
- mai mult, colina participa si la metabolismul normal al lipidelor-proces cheie prin care organismul converteste sursele de grasimi in surse de energie
- colina este responsabila si pentru sinteza de VLDL (very low density lipoprotein), un tip de lipoproteina cu densitate foarte scazuta care transporta grasimile de la ficat catre alte tesuturi, de unde pot fi folosite ca sursa de energie
- faciliteaza respiratia prin formarea invelisului de protectie la nivelul plamanilor
- intra in componenta mucusului protector de la nivel intestinal
- sustine sanatatea sistemului nervos prin cresterea concentratiilor de colina si acetilcolina de la acest nivel, neuro nutrienti cu rol cheie in buna derulare a activitatii creierului
Extractul de Armurariu – Silimarina, Silibina, Izosilibinele A si B:
- compusii activi ai fructului de armurariu— Silibina, Silidianina, si Silicristina — concentrati in semintele acesteia, se reunesc sub denumirea de Silimarina
- proprietatile antioxidante si detoxifiante ale Silimarinei sustin protectia ficatului supus la factori nocivi precum: poluarea si stresul urban, stilul de viata dezechilibrat (dieta inadecvata, alcool, tutun, medicamente)
- principalul compus activ al extractului standardizat in Silimarina este reprezentat de Silibina. Caracterizata in detaliu din punct de vedere stiintific, se regaseste in natura sub doua forme: Izosilibina A si Izosilibina B si are urmatoarele actiuni:
- actiune hepatoprotectoare
- actiune antioxidanta si de sustinere a ficatului in reducerea activitatii mediatorilor proinflamatorii
- suport in reducerea radicalilor liberi prin legarea si eliminarea acestora
- participa in procesele de peroxidare lipidica ale membranelor si au rol in cresterea concentratiei de neutralizatori ai radicalilor liberi de la nivelul celulelor
- actiune de sustinere a proceselor metabolice (asociate cu rezistenta la insulina)
Krill Oil
Uleiul de krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide, Colina si Astaxantin.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific. Cei prezenti in uleiul de krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita legarii de fosfolipide. Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari.
Colina provenita din uleiul de krill se regaseste sub forma naturala de fosfatidilcolina – similara cu cea adusa prin aportul din alimentatie.
Unul dintre cei mai puternici diferentiatori intre uleiul de krill si cel de peste este reprezentat de forma moleculara sub care Acizii Grasi Omega-3 sunt incorporati, anume cea de fosfolipide - pentru uleiul de krill si respectiv, cea de trigliceride pentru uleiul de peste.
Coloratia rosie a uleiului de krill este imprimata de catre antioxidantul Astaxantin.
Spectrul recomandarilor realizate de GOED (Organizatia Globala pentru Acizii Omega-3 EPA si DHA) este cuprins in intervalul : 0-1300 mg.
Potrivit pentru:
º sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange
º sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice
º suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular
º manifestarile asociate ochiului uscat
º sanatatea pielii
º manifestarile premenstruale
º manifestarile asociate modificarilor dispozitiei
Acizii Grasi Omega-3:
- sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular
- actiunile suport pentru reducerea factorilor de risc sunt:
- ↓ colesterolului
- ↓ trigliceridelor
- ↓ gradului de dezvoltare a placii de aterom
- ↓ presiunii arteriale
- ↑ HDL-ului (“colesterolul bun”)
- ↑ Indexului Omega-3
- sanatatea vederii - importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat
- sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii. Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii
- sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier. DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale
- pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni
- sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular
Colina. Nutrient esential:
- reprezinta un nutrient considerat similar vitaminelor din complexul B, esential pentru functionarea normala a celulelor
- au fost evidentiate actiunile sale asupra transmiterii impulsurilor nervoase, a metabolismului lipidic si a echilibrului hidroelectrolitic. De asemenea, exista o corelatie intre deficitul de colina si acumularea tesutului gras la nivelul ficatului. Un pas spre sustinerea starii de echilibru a organismului poate fi reprezentat de includerea in dieta a colinei
Fosfolipidele:
- o cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor
- fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum:
- reprezinta o sursa de colina pentru sinteza neurotransmitatorului acetilcolina
- sunt un factor important in producerea si conservarea de energie celulara
- suport in procesul de coagulare, protectie antioxidanta si in solubilizarea colesterolului
- faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor
- DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier. Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptorului transportor pentru DHA (Mfsd2a), acesta preluand nutrientul doar daca este legat de fosfolipide
Astaxantinul:
- are rol stabilizator pentru Acizii Grasi Omega-3; la nivelul celulelor, poate oferi protectie antioxidanta in fata actiunii radicalilor liberi
- sustine buna derulare a proceselor oxidative in randul persoanelor fumatoare sau supraponderale
- alte actiuni corelate cu Astaxantinul:
- suport in cazul recuperarii dupa exercitiile fizice
- protectia in fata radiatiilor UV la nivelul pielii
- suport al organismului in fata proceselor de imbatranire celulara
Dupa administrare, ingredientele pot avea actiuni individuale sau de grup:
- ca si compusi esentiali in structura si buna functionare a celulelor
- suport pentru starea de echilibru a organismului
- suport pentru sanatatea inimii, a creierului, pentru un raspuns inflamator normal, imunitate, sanatatea ficatului
Synergize-Your-Gut
Inulina este o sursa de fibre solubile, dar nedigerabile de catre sistemul digestiv, avand o valoare calorica redusa. Se regaseste in plante precum cicoarea, anghinarea, brusturele sau ceapa. Furnizeaza compusi nutritivi pentru bacteriile benefice capabile sa descompuna fibrele naturale, printr-un proces numit fermentatie .
Potrivit pentru:
º confort digestiv
º sanatatea tranzitului intestinal, eliminarea senzatiei de balonare si gaze
º utilizarea impreuna cu antibiotice, dar si dupa incheierea tratamentului alopat
º sustinerea imunitatii
º suport in manifestarile alergice
º suport al sanatatii orale
Lactobacillus acidophilus:
- este o bacterie benefica ce colonizeaza in mod natural cavitatea bucala, intestinul si cavitatea vaginala, singura sau in asociere cu alte tulpini din genul Lactobacillus
- contribuie in mod pozitiv la echilibrarea tranzitului intestinal perturbat in urma administrarii de antibiotice, in urma calatoriilor sau a altor cauze
- actiunea lactobacililor la nivelul mucoasei vaginale poate fi sustinuta de:
- sinteza unor compusi specifici cu actiune asupra bacteriilor neprietenoase
- sustinerea pH-ului fiziologic de la acest nivel
- atasarea acestora la nivelul epiteliului uro-vaginal
Lactobacillus rhamnosus:
- este o bacterie benefica ce poseda abilitatea de a persista la nivelul mucoasei intestinale
- dintre actiunile benefice se pot mentiona :
- echilibrarea florei intestinale
- mentinerea functiei de bariera a epiteliului intestinal
- sustinerea tranzitului intestinal normal in urma administrarii antibioticelor
- mai mult, poate oferi suport in mentinerea integritatii microbiotei uro-vaginale
Lactobacillus casei:
- este una dintre cele mai studiate tulpini de bacterii benefice cu un spectru larg de actiuni implicate in mentinerea starii de sanatate a organismului
- particularitatea acestei tulpini este aceea de adaptare la diverse tipuri de mediu
- contribuie in mod pozitiv la mentinerea intregritatii florei intestinale in timpul tratamentului cu antibiotice, prin abilitatea sa de a se atasa la nivelul epiteliului intestinal
- poate avea actiune benefica si in anumite manifestari corelate cu disconfort intestinal
Lactobacillus paracasei:
- prezenta in mod normal la nivelul tractului gastrointestinal si uro-genital, poate contribui la sustinerea cresterii bacteriilor benefice din aceste medii
- impreuna cu alte tulpini din genul Lactobacillus poate reduce aparitia manifestarilor alergice la copii
Lactobacillus plantarum:
- este una dintre cele mai studiate tulpini, cu proprietati valoroase datorita usurintei cu care se adapteaza la mediul inconjurator
- este intalnita la nivelul cavitatii bucale si la nivelul tractului intestinal
- poate actiona prin reducerea posibilitatii de colonizare a epiteliului intestinal de catre bacteriile neprietenoase, prin intermediul sintezei unor compusi ce pot inhiba dezvoltarea acestora, denumiti bacteriocine
- in timpul procesului de fermentatie, participa la productia sau la cresterea continutului in compusi benefici, precum vitamina B2
Lactobacillus salivarius:
- poate avea o actiune pozitiva in mentinerea sanatatii orale si este implicat in sinteza unui compus cu proprietati specifice impotriva bacteriilor neprietenoase
- contribuie la sustinerea integritatii ecosistemelor oral si digestiv
Lactobacillus gasseri:
- bacterie cu proprietati versatile prin capacitatea de a tolera pH-ul redus ce se gaseste la nivel gastric si de a rezista la actiunea acizilor biliari
- regasita in mod normal la nivelul cavitatii orale, tractului intestinal si genital, administrarea acesteia poate fi asociata cu actiuni benefice la nivelul sanatatii, precum:
- producerea unor compusi cu actiune asupra bacteriilor neprietenoase
- mentinerea echilibrului florei intestinale si vaginale si a unui tranzit intestinal normal
- sustinerea functiei imunitare
Bifidobacterium breve:
- bacterie benefica care colonizeaza mediul intestinal al persoanelor adulte, dar si al copiilor, fiind regasita la nivel digestiv in procent ridicat in primele stadii de dezvoltare ale copiilor
- cercetarile sustin faptul ca Bifidobacterium breve poate fi implicat in sustinerea functiei de bariera a intestinului si a raspunsului imunitar local
Bifidobacterium lactis:
- cercetarile amanuntite indica faptul ca Bifidobacterium lactis poate fi de ajutor in mentinerea tranzitului intestinal normal perturbat in urma administrarii antibioticelor la copii
- poate oferi suport si in reducerea manifestarilor nedorite de la nivel intestinal ce pot fi cauzate de consumul de alimente ce contin gluten
Bifidobacterium longum:
- regasit in mod normal la nivel intestinal, atat la copii, cat si la adulti, prezinta capacitatea de a traversa tractul digestiv si de a ajunge viabil la locul de actiune
- contribuie la mentinerea starii de bine la nivel digestiv, prin echilibrarea tranzitului intestinal si a raspunsului fiziologic din manifestarile alergice
Inulina:
- administrarea inulinei pentru sustinerea sanatatii intestinale este evidentiata prin:
- favorizarea cresterii si a activitatii bacteriilor benefice, lactobacilli si bifidobacterii
- echilibrarea tranzitului intestinal
- mentinerea parametrilor fiziologici proprii sanatatii intestinale
- suportul oferit in absorbtia mineralelor precum calciu si magneziu
Compozitie
Guard-Your-Liver
Lecitina(din soia) 900 mg
Fosfatidilcolina270 mg
Fosfolipide630 mg
Ulei extravirgin de masline (Olea europaea)275 mg
Extract din fructe de armurariu (silybum marianum), cu 80% silimarina si 30% silibina. 125 mg
Krill Oil
Epa177 mg
Ulei de krill superbaboost™ furnizand: 1180 mg
Dha82.6 mg
Fosfolipide660.8 mg
Colina82.6 mg
Astaxantin0.12 mg
Synergize-Your-Gut
Inulina (din radacina de Cicoare/Cichorium intybus)(fibre solubile)319 mg
Amestec de 10 tulpini bacteriene7 mld UFC
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus casei
Lactobacillus gasseri
Bifidobacterium longum
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus paracasei
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium lactis
Mod de administrare
Guard-Your-Liver
Adulti si copii de peste 14 ani: 1-2 capsule/zi, la masa, cu 200 ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentie
A nu se pastra la o temperatura de peste 25°C. Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Contraindicatii
Utilizarea de catre persoanele sub 14 ani, persoanele cu alergii la soia, la plante din familia Asteraceae sau la oricare dintre componente sau care folosesc medicatie alopata (in special pentru chisturi ovariene si endometrita), se poate face doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Krill Oil
2 capsule/zi la masa, cu 200ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentie
A nu se pastra la o temperatura de peste 25°C. Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Contraindicatii
Utilizarea de catre persoanele cu alergii la crustacee sau la oricare dintre componente, persoanele care folosesc medicatie alopata (in special anticoagulante) sau carora urmeaza sa li se efectueze o interventie chirurgicala, persoanele diagnosticate cu tulburari de coagulare se poate face doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Synergize-Your-Gut
Adulti si copii de peste 6 ani: 1 capsula/zi, la masa, cu 200ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentie
A nu se pastra la o temperatura de peste 25°C. Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Contraindicatii
Utilizarea de catre copiii sub 6 ani se poate face doar la recomandarea consultantului de specialitate