Mumie cu ginseng (60 tablete), Damar

Mumie cu ginseng (60 tablete), Damar

TERMEN DE VALABILITATE : 30.04.2021 

 

 

  • Peste 25 de substanțe organice și minerale.
  • Util în peste 50 de afecțiuni.
  • Tonic și regenerator de exceptie.
  • Ajută la reducerea durerilor si inflamațiilor articulare.
  • Favorizează refacerea cartilajului articular.
  • Elimină toxinele şi radicalii liberi.
  • Mărește rezistența la infecții.
  • Produs disponibil sub formă de tablete și capsule.

Extract purificat de rășină Mumie cu Ginseng - prof. dr. Marioara Godeanu® este un complex naural cu efecte sinergice, care înglobează într-un singur produs proprietățile imunomodulatoare, tonice și regeneratoare ale rășinei Mumie și proprietățile bio și imunostimulatoare, antitoxice, antibiotice si antivirale ale propolisului. Prin asocierea rășinei Mumie cu propolis este potențată acțiunea sinergica a tuturor principiilor bioactive prezente în cele două componente în lupta împotriva diverselor afecțiuni.

Rășina Mumie este cunoscuta și utilizată de aproximativ 3000 de ani în peste 50 de afecțiuni. Această rășină se găsește în munții Podișului Tibet și Pamir, la înălțimi de peste 2000-5000 de metri. Se prezintă sub o formă vâscoasă, având culoarea brun închis și un gust amar. Rășina Mumie este cunoscută sub diverse denumiri: balsam de munte, sucul stâncilor, ulei de munte, sângele munților, etc.

Ginsengul (Panax Ginseng) este cunoscut de peste 7.000 de ani fiind, datorită proprietăților sale, una dintre cele mai studiate plante medicinale din lume. Ginseng-ul este o specie perenă, din familia Araliaceae, specifică zonelor împădurite din munți și dealuri înalte. Planta crește spontan sau se cultivă în China, Coreea, Hong Kong, Japonia, Siberia. Rădăcina ajunge la maturitate după cinci-șapte ani. Denumirea speciei vine de la cuvintele pan= tot, ax= a vindeca, gin= om, iar seng= esență și înseamnă : ” A vindeca toată esența omului ” .


Compoziție :
Rășina Mumie: în compoziția sa intră un întreg complex de substanțe organice și minerale (25 până la 40): produse de descompunere a compușilor polimoleculari (acizi zoomelanici, acizi humici, acid benzoic, oxalic), aminoacizi (fenilalanină, alanină, arginină, tirozină, lizină, serină, valină, metiomină, glicină, acid aspartic, acid glutamic) și alți acizi, terpenoide, steroizi vegetali, vitamine din grupa B și P, fragmente de molecule polifenolice și alți compuși și, de asemenea, macro- și microelemente: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, etc.

Ginseng: rădăcina de Ginseng conține o combinație de substanțe - panaxim, panaquilon, schingenin – care stimulează fluxul hormonal, întăresc inima și sistemul nervos. Oamenii de știință ruși au mai descoperit o radiație mitogenică subtilă generată de Ginseng. În cadrul spectrului electromagnetic, radiația este aproape de ultraviolete și stimulează creșterea țesuturilor care alcătuiesc sistemul endocrin uman. Falcarinolul, o altă substanță conținută de ginseng, este considerată ca având cel mai puternic efect anticancerigen dintre toate substanțele naturale. Alte substanțe bioactive conținute de ginseng – panaxacol, panaxydol si panaxytriol – au proprietăți antibiotice deosebite. Cercetările de ultimă oră au evidențiat că substanțele active din Ginseng, (ginsenozide), au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și chiar stopează dezvoltarea tumorilor de tip malign și benign.

Acțiuni :
• Imunomodulator, stimulează diviziunea limfocitelor T și a limfocitelor B
• Detoxifiant, elimină reziduurile și toxinele din organism
• Regenerant și întineritor, acționează sinergic în lupta împotriva radicalilor liberi, responsabili ai procesului de 
îmbătrânire prematură sau accelerată a organismului
• Influențează pozitiv funcționarea sistemului nervos și endocrin, a sistemului osos, a aparatului respirator și 
cardiovascular, a sistemului urinar și reproducător și a întregului tub digestiv
• Stimulator al refacerii țesuturilor afectate de răni, tăieturi, arsuri, degerături
• Anticancerigen
• Adaptogen, mărește capacitatea și viteza de adaptare a organismului la condițiile neprielnice ale mediului 
înconjurător
• Psihotonic, antidepresiv, antistres
• Reglator al colestorolului
• Stimulent limfatic
• Afrodiziac

Mod de administrare:
Se ia intern, în funcție de greutatea corporală, după cum urmează:
Până la 70 kg – câte 0,2 gr. de 2 ori pe zi
Până la 80 kg – câte 0,3 gr. de 2 ori pe zi
Peste 80 kg – câte 0,4 gr. de 2 ori pe zi
Pentru copii cu vârsta între 10 ani și 12 ani, doza zilnică este 0,1 gr. de 2 ori pe zi
Se poate îngurgita cu apă plată, lapte, suc natural, ceai, miere.

Durata unei cure: 25 – 30 de zile. 
În cazul bolilor grave sau cronice, cura se va repeta după o pauză de 5 – 10 zile.

Termen de valabilitate: 3 ani de la data fabricației. Vezi inscripționare pe spatele blisterului.

Contraindicații: Este contraindicat femeilor gravide și celor care alăptează, copiilor în vârstă de până la 10 ani. Trebuie evitată administrarea sau, după caz, să se consulte medicul în cazul diabeticilor, bolnavilor de astm, hipertensivilor, cardiacilor, persoanelor care suferă de infecții grave. În cazul femeilor aflate la menopauză, administrarea poate declanșa apariția bufeurilor și reapariția temporară a unor sângerări similar celor menstruale.
Printre efectele adverse posibile se numără : stare de agitație, palpitații, creșterea tensiunii arteriale, dureri de cap, diaree și insomnie.
Este contraindicat consumul de alcool în perioada administrării.

Observații: Datorită faptului că Extractul purificat de rășină Mumie cu Ginseng – prof. dr. Marioara Godeanu® nu conține stabilizatori, conservanți, amelioratori de textură sau alți aditivi, fiind prin urmare un produs natural 100%, de natură vâscoasa, acesta, conform caracteristicilor fizico-chimice, este sensibil la variațiile de temperatură, caldură sau umiditate. De aceea, unele pastile pot să prezinte în timp un aspect ușor neuniform sau să fie puțin moi.

Atenție: Acest produs este un supliment alimentar ce nu înlocuiește un regim alimentar variat și nu se substituie tratamentului medicamentos prescris de medic.
A nu se depăși doza zilnica recomandată. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

Studii:
Răşina Mumie:
În medicina antică, răşina Mumie era considerată unul dintre cele mai complexe şi eficiente produse medicinale. 
Cunoscutul filosof şi medic Avicenna (980-1037) a denumit această răşină “un produs medicinal perfect şi extrem de complex” (Canon al Ştiinţei Farmaceutice). De aproximativ 3000 de ani răşina Mumie este utilizată cu succes în peste 50 de afecţiuni în Tibet, Nepal, Iran, India, Siberia, Asia Centrala, Afganistan.
Hipocrate (460-377 i.Hr.), Aristotel (sec. IV i.e.n), Galen (sec. al II-a), Avicenna (sec. al X-lea), Beruni (sec. al X-XI-lea), Muhammed Arzni (1735), Muhammed Shirazi (1762), Sadik Razavi (1885) şi mulţi alţii au folosit cu succes produsul Mumie în afecţiuni precum: fracturi costale, artrita, gastrite, ulcer, afecţiuni ale tractului gastro-intestinal, astm, bronşită, afecţiuni ale sistemului nervos, impotenţă, sterilitate, afecţiuni ale sistemului cardiovascular etc. În capitolul 90 al tratatului tibetan medicinal GYU-SHI (sec IX. e.n.), care e considerat baza medicinei tibetane, răşina Mumie e considerată ca fiind cel mai eficient remediu în întinerirea şi regenerarea corpului fizic (în această direcţie există un proverb oriental: “rasina Mumie ne prelungeşte viaţa şi ne salvează de la moarte”), iar într-unul din comentariile la tratatul GYU-SHI, răşina Mumie este numită “nectarul celor 5 elemente fundamentale ale naturii: pământ, apă, foc, aer şi eter”.
În perioada moderna, s-au efectuat numeroase studii şi aplicaţii, cu rezultate mai mult decat surprinzătoare, în diverse laboratoare şi spitale din Kyrgyztan, Rusia, Turcmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, de către profesori universitari şi doctori în ştiinţe medicale, precum Sakirov, Altamasev, Abdurahmanov, Kozlovskaya, Korciubekov ş.a. Unii savanţi au ajuns la concluzia că răşina Mumie este chiar mai puternică decât ginsengul ca efect de energizare, regenerare şi de mărire a potenţei sexuale.

Iata doar cateva dintre experimente realizate cu rasina Mumie:
Abdurahmanov (1970) a testat proprietăţile curative ale răşinei Mumie la 12 bolnavi de colită cronică. S-a administrat câte o doză de 0,2 gr. o dată pe zi timp de 10 zile la rând. Simptomele de bază ale afecţiunii au dispărut în majoritatea cazurilor după 4-5 zile, iar în celelalte cazuri după 10 zile de administrare.
T. M. Shamshina şi S. I. Ghershkalov (1969) au testat răşina Mumie în cazul unor defecte ale ţesutului organelor sexuale feminine (răni pe colul uterin şi pe pereţii vaginali). Pe suprafaţa afectată s-a pus un tampon înmuiat în soluţie cu Mumie. După o zi rana se curăţase foarte bine, iar după 3-4 zile era complet curată. Începând cu ziua 5-6 s-a observat un început de epitelizare. Cura a mai durat timp de 6-10 cicluri. În cazul tuturor bolnavilor refacerea completă a pielii s-a petrecut la sfârşitul a 2-3 săptămâni.
Prof. V. I. Kozlovskaya, doctor în ştiinţe medicale, a utilizat răşina Mumie pentru bolnavi ce sufereau de afecţiuni ale nervilor periferici din sistemul locomotor, respectiv: radiculită, nevrodermită, plexită, nevralgie. Cura s-a făcut sub formă de masaj cu soluţie de răşina Mumie timp de 3-5 minute, aplicat asupra părţilor afectate ale corpului. S-a observat că după masaj a scăzut senzaţia de inflamaţie a muşchilor, a dispărut senzaţia de durere şi mâncărime, iar toate celelalte simptome ale afecţiunii respective au dispărut în primele 3-5 zile ale tratamentului. La finalul curei s-a constatat refacerea completă a bolnavilor.
În armata rusă, în cadrul unui program de pregătire fizică, s-a observat că extractul de răşină Mumie are ca efect creşterea masei musculare cu 10%, mărirea capacităţii de efort cu 25% şi scurtarea perioadei de refacere cu până la 30 %.
În noiembrie 2006 s-a descoperit de către savanţii de la Institutul de Chimie “I. V. Nikitin” din Tadjikistan, că răşina Mumie conţine în stare naturală amnezină - o substanţă care are o puternică acţiune neuroleptică, folosită frecvent în tratarea afecţiunilor psihice. Această substanţă se obţinea doar pe cale artificială şi era general acceptat faptul că nu există în stare naturală. 
Cercetările asupra acestui dar al naturii continuă.

GINSENG:
Ginsengul (Panax Ginseng), este cunoscut de peste 7.000 de ani şi, datorită proprietăţilor sale, este una dintre cele mai studiate plante medicinale din lume. Ginsengul este o specie perenă, din familia Araliaceae, specifică zonelor împădurite din munți și dealuri înalte. Planta crește spontan sau se cultivă în China, Coreea, Japonia, Siberia. Rădăcina ajunge la maturitate după cinci-șapte ani. În present cele mai apreciate tipuri sunt cel chinez şi cel coreean. Pan înseamnă tot, Ax înseamnă a vindeca, Gin înseamnă om, iar Seng înseamnă esență. Într-o propoziție, am putea spune că Panax ginseng înseamnă: “A vindeca toată esența omului”. Ca aspect, ea seamănă cu corpul omenesc. Ginsengul este planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire din întreaga lume. Ea era cunoscută și în India antică, fiind menționată în Atharva Veda pentru capacitatea de a da “forţa unui taur” atât bărbaților tineri, cât și celor bătrâni. Cercetările savanților ruși au demonstrat că rădăcina de ginseng conține o serie de substanțe (în speță panaxim, schingenin și panaquilon) care ajută inima și sistemul nervos, precum și susținerea fluxului hormonal. Savanții ruşi au mai descoperit o radiație mitogenică subtilă generată de rădăcina acestei plante. În termenii spectrului electromagnetic, acestă radiație este aproape de cea ultravioletă și stimulează creșterea țesuturilor sistemului endocrin. Falcarinolul, o altă substanță conținută de ginseng, este considerată ca având cel mai puternic efect anticancerigen dintre toate substanțele naturale. O substanță din ginseng numită saponina conține antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbatranire și la întărirea sistemului imunitar. Saponinele reglează glicemia, colesterolul și tensiunea arterială. Alte substanțe bioactive conținute de ginseng - panaxacol, panaxydol și panaxytriol - au proprietăți antibiotice deosebite. Cele mai noi descoperiri ale savanților care studiază ginsengul au evidențiat că substanțele active din acesta, ginsenoizi, după cum sunt denumite, au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, au un efect benefic asupra hipofizei, suprarenalei, hipotalamusului și chiar stopează dezvoltarea tumorilor de tip malign şi benign. Rădăcina de ginseng este considerată drept una dintre cele mai bune adaptogene, adică măreşte capacitatea şi viteza de adaptare a organismului la condiţiile neprielnice ale mediului înconjurător. În Asia, în cadrul sistemelor de medicină tradiţională, ginsengul este folosit ca tonic revitalizant, deoarece ca atare sau în combinaţie cu alte plante este benefic pentru funcţiile întregului organism. Efectele adaptogen şi antistres au fost dovedite ştiinţific. Datorită proprietăţilor sale, ginsengul contribuie la adaptarea organismului la condiţiile neprielnice precum carenţele de alimentaţie, frigul sau absenţa luminii. De asemenea, măreşte eficienţa fizică şi mentală, crescând capacitatea de adaptare a organismului la condiţii nefavorabile sau suprasolicitante. Prezintă efecte antiinflamatorii şi antioxidante şi stimulează sistemul imunitar, mărind rezistenţa la infecţii.
Potrivit unui studiu efectuat pe 90 de bărbaţi, s-a constatat că 60% dintre aceştia şi-au îmbunătăţit performanţele sexuale în urma consumului de ginseng. Renumit ca afrodiziac, rădăcina de ginseng a fost folosită vreme de mii de ani de către bărbații chinezi și coreeni, care reușeau astfel să procreeze și la vârste de 60-70 de ani! Ginsengul este la fel de eficient pentru ambele sexe, iar efectul afrodiziac poate fi resimțit la scurt timp după folosire. Alt studiu a demonstrat că 100-200 mg de Panax Ginseng administrate
zilnic timp de trei săptămâni îmbunătăţesc nivelul glucozei în sânge, capacitatea fizică și psihică de efort şi dispoziţia generală. Un alt studiu menit să evidențieze capacitatea de imunostimulent fără egal a ginsengului a întrecut și cele mai optimiste așteptări.
Bunăoară, unui lot de 227 voluntari i s-a administrat circa 100 mg de extract din ginseng timp de 12 săptămâni. Toți subiecții ai acestui experiment au demonstrat stări de imunitate naturală asemănătoare efectelor unui puternic vaccin antivirus polivalent. Ginsengul este recomandat în anemie, astenie, fatigabilitate, infecţii bacteriene, boli inflamatorii articulare, tulburările de circulație sanguină, artrită, tulburări digestive, toxiinfecții alimentare, pentru creşterea rezistenţei organismului la infecţii virale și bacteriene, scăderea dorinței sexuale, disfuncţii sexuale masculine, oboseală, efort fizic şi intelectual prelungit (în timpul examenelor, concursurilor etc), prevenirea afecțiunilor în care sunt implicați radicalii liberi, afecțiuni inflamatorii, hepatopatii cronice, abcese, tabagism, alcoolism, decalcifieri. Ginsengul stimulează activitatea glandelor endocrine și facilitează asimilarea vitaminelor și a substanțelor minerale. Activează metabolismul cerebral și celular, crește rata de metabolizare a alcoolului. Ginsengul îmbunătățește activitatea cerebrală și eliberarea de adrenalină. Ameliorează funcționalitatea plămânilor, scade senzația de oboseală, fortifică organismele slăbite. Trebuie evitată administrarea ginsengului sau cel mai indicat consultul medicului în cazul diabeticilor (în anumite cazuri), bolnavilor de astm (în anumite cazuri), hipertensivilor, persoanelor care suferă de infecţii grave, copiilor sub zece ani şi femeilor gravide. În cazul femeilor aflate la menopauză, administrarea ginsengului poate declanşa apariţia bufeurilor şi reapariţia temporară a unor sângerări similare celor menstruale.

Feedback-ul tău

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Tel: 0732.258.382 sau 0364.154.559

Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Sâmbătă: 09:00 - 13:00

Curier Rapid 14,90 Lei
Gratuit peste 250 Lei 
  • Brand: Damar
  • Cod produs: DAAR0009
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 35,07 Lei
  • Fără TVA: 32,17 Lei

Etichete: Suplimente, Mumie, ginseng, (60, tablete), , Damar, Mumie cu ginseng (60 tablete), Damar