Linte rosie (500 grame), Deco Italia
Lintea este caracterizată ca fiind una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole sau mazăre. Totuși, un lucru interesant este că lăstarii de linte sunt o proteină completă, având în compoziție toți cei nouă aminoacizi esențiali consumului zilnic uman. Deci, dacă vrei să beneficiezi de nutrienții aceștia sănătoși poți consuma lintea și sub această formă. În rest, o poți combina cu alte alimente pentru a-ți lua și restul de aminoacizi (de exemplu, cu cerealele).
Pe lângă cantitatea bună de nutrienți necesari pentru vegetarieni, lintea este foarte versatilă, prin simplul fapt că există mai multe tipuri de linte, care pot fi folosite în diverse mâncăruri.
Lintea roșie eco are un gust ușor dulceag, se face galbenă la fiert și se înmoaie destul de tare, fiind indicată pentru diverse piureuri.
Indicații ca să gătești corect lintea: după fierbere o poți servi în supe, salate sau preparate cu orez ori legume.
Ingrediente: linte roṣie din agricultură ecologică.