Cuisoare intregi (100 grame), Deco Italia
Alături de scorţişoară, cardamom, anason sau piper, cuişoarele reprezintă un condiment apreciat de iubitorii de ceai, savurat în special în combinaţii picant-aromate ca Masala Chai. Pe lângă gustul energizant, cuişoarele contribuie la menţinerea stării de sănătate prin beneficiile pe care le aduc organismului.
Conţinutul de eugenol este principalul responsabil de proprietăţile micilor mirodenii. Acesta întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu, acţionează ca agent antiinflamator şi asigură o serie de nutrienţi, flavonoizi, vitamina C, mangan, calciu, magneziu şi acizi graşi omega-3.
Cuişoarele sunt antioxidante foarte puternice, ele încarcă organismul cu energie, fortificând sistemul imunitar.
Terapia cu aceşti muguri are un efect dovedit în combaterea infecţiilor, inflamaţiilor, în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi a îmbătrânirii premature. De aceea, le recomand în tratarea răcelilor, a oricăror afecţiuni respiratorii sau digestive (precum colita de putrefacţie şi balonarea), având efecte antibacteriene, sudorifice şi calmante.
Ceaiul de cuişoare calmează tusea, astmul, durerile de cap sau pe cele cauzate de măsele şi de sinuzită
Cuişoarele sunt antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.
Cuişoarele sunt indicate în caz de: viermi intestinali, dureri de dinţi, balonare, gastrită, dispepsii, dureri reumatice, infecţii ale nasului, urechii, gâtului şi infecţii genito-urinare, tromboză etc.