Ceai verde (100 grame)
Ceaiul verde este frunza uscată în condiţii speciale a plantei Camellia sinensis. Această uscare particulară asigură păstrarea nealterată a componenţilor din această plantă deosebit de preţioasă. Medicina tradiţională chineză foloseşte de milenii puterea tămăduitoare a acestei plante
Acțiune
Studiile clinice recente efectuate în SUA şi Japonia au demonstrat că ceaiul verde: este cel mai eficient antioxidant natural, neutralizând radicalii liberi (răspunzători de îmbătrânirea prematură a celulelor) din organism; creşte imunitatea organismului; dizolvă grăsimile, şi prin conţinutul de acid tanic stopează absorbţia acizilor graşi şi a colesterolului; are efect revitalizant, datorită conţinutului de cafeină, dar opus cafeinei din cafea, se absoarbe treptat şi îşi manifestă efectul timp mai îndelungat.
Stimulează activitatea neuro-cerebrală, capacitatea de concentrare şi preîntâmpină oboseala.
Administrare:
Se prepară o infuzie din planta pură sau în amestec cu alte plante aromate prin adăugarea unei linguriţe la o ceaşcă de apă fierbinte (200 ml).
Se lasă în vasul acoperit timp de 20 minute, după care se strecoară şi se consumă ca atare sau îndulcit după gust.
Se recomandă consumul de 1-3 porţii de ceai, pe parcursul primei părţi a zilei.