Sfaturi utile pentru germeni perfecti

Postat de Andrei 09.11.2016 0 Comentarii Germeni,

Dacă aţi încercat să vă creşteţi proprii germeni dar nu v-a reuşit, încercaţi să ţineţi cont de următoarele sfaturi: 

Limpeziţi seminţele şi germenii în fiecare zi de 2 - 3 ori. 

Chiar dacă aveţi un serviciu solicitant şi sunteţi foarte mult timp plecat(ă) de acasă, nu ezitaţi să începeţi să germinaţi seminţele dumneavoastră preferate: este suficient ca dimineaţa să clătiţi germenii, urmând că după masa când ajungeţi acasă să îi spălaţi din nou cu o cantitate mare de apă. Cea de-a treia clătire o veţi face seara.

Scurgeţi apa din borcanul - germinator cu mare atenţie. Este foarte important ca seminţele şi germenii să nu stea în apă. Un mediu prea umed favorizează dezvoltarea mucegaiului pe suprafaţa germenilor. Seminţele care au fost umectate corespunzător nu mai au nevoie de apă stagnantă. Ele au absorbit o cantitate suficientă de apă. 

Păstraţi germinatorul - borcan într-un loc cu temperatura de 20 maxim 22ºC. Cel mai potrivit loc este în bucătărie, pe storcătorul chiuvetei, fiind aproape şi sursă de apă pentru clătire şi scurgere iar temperatura din această încăpere se situează între aceste intervale. Temperatura prea joasă încetineşte procesul de germinare. O temperatura prea ridicată nu grăbeşte creşterea germenilor. Dimpotrivă, ei se vor deshidrata.

Lasă un comentariu