Soarele, prieten sau dusman?

Postat de Andrei 09.11.2016 2 Comentarii Despre producătorii noştri,

Cea mai sigura protectie solara a copilului

 

Nu mai incape niciun dubiu, vacanta e aici, atat pentru parinti, cat si pentru cei mici! Probabil deja ai planuit o excapada pe cinste in familie, dar stim ca ai temeri in privinta factorilor de risc la care il vei expune pe copil.

Cum toate destinatiile de vara includ soarele ca factor de risc potential pentru copii, te invitam sa afli cum il poti transforma in prietenul ce aduce buna dispozitie si nu in dusmanul numarul 1 !
In timp ce pentru adulti, expunerea la soare poate duce la insolatie, pentru copii aceasta poate insemna o urgenta medicala ! Soarele poate fi necrutator, cauzand deshidratare, febra, infectii, frisoane, precum si un risc marit de cancer de piele la varsta adulta. Este astfel imperativ sa alegi cea mai buna protectie solara.

 

Cu atatea produse care abunda pe rafturile magazinelor, cum iei insa cea mai buna decizie?

Am ales cateva criterii de care sa tii cont pentru a oferi copilului cea mai sigura protectie solara:

Alege un produs care are un Factor de Protectie Solara SPF de minimum 50. 
Optezi pentru lapte, spray sau crema? Pentru fata sensibila a copilului, este necesar sa utilizezi crema. Corpul poate fi protejat atat cu spray, cat si cu lotiuni, in functie de tipul de piele si de posibilele reactii alergice la anumite produse.
Crema sau spray-ul ales trebuie sa ofere protectie solara dubla: atat pentru razele UVA, cat si pentru razele UVB. Razele UVA provoaca imbatranirea prematura a pielii, iar razele UVB cauzeaza arsuri.  
O rezistenta cat mai mare la apa a produsului este un criteriu important, nu doar daca alegi ca destinatie marea. Copiii transpira repede cand stau la soare si caldura, astfel ca e bine sa tinem cont de acest aspect, indiferent de destinatia aleasa.
Alege un produs hipoalergenic, special formulat pentru a minimiza riscul de reactii alergice. Pielea copilului este sensibila, iar alergiile sunt un factor de care chiar nu ti-ai dori sa te lovesti tocmai in vacanta. 
Alege un brand certificat, de renume, care iti ofera garantia calitatii. Produsele unui brand care are “vechime” in crearea de produse pentru copii sunt testate sub control dermatologic si pediatric. 
Nu uita sa alegi si un produs pentru protejarea pielii dupa expunerea la soare. Pielea copilului  trebuie hidratata, calmata si improspatata.

2 Comentarii

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:24:45 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 01:06:50 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 03:59:10 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 04:44:54 AM

1

Lasă un comentariu