8 Beneficii ale apei alcaline

25.03.2017 6 Comentarii

 

Alcalinitatea se referă la nivelul pH-ului apei pe care o consumăm. Apă alcalină este cea cu pH mai mare de 7 (mediu bazic sau alcalin) iar cea cu pH sub 7 este acidă. Apa alcalină conţine elemente benefice organismului cum ar fi calciul, siliciul şi magneziul.

Apa alcalină prin capacitatea de a alcaliniza, sprijină funcţionarea în condiţii optime a organismului prin  eliminarea reziduurilor, buna functionare a sistemului digestiv, asigurarea unui nivel corespunzator de hidratare.

Apa este un element esenţial în viaţa noastră. Cercetările au demonstrat că pentru a menţine un echilibru hidric optim este important să consumăm minimum doi litri de apă pe zi. Că vom consuma apă cu un pH mai mic sau alcalin este bineînteles o alegere dar în cele ce urmează vă vom prezenta:

 

8 Beneficii ale apei alcaline

 
 

1. Apa alcalină detoxifiază organismul
Datorită capacităţii sale de asimilare uşoară şi de penetrare adâncă până la nivelul celulelor şi pentru că este un antioxidant puternic, apa alcalină ajută eliminarea toxinelor şi a reziduurilor acide acumulate de-a lungul timpului în organism. 
Datorită procesului prin care se obtine, apa alcalină este microbiologic pura, fiind o sursa excelentă pentru detoxifiere.
Oxidarea la nivelul celulelor este cauza îmbătrânirii. Apa alcalină fiind un antioxidant puternic întârzie acest proces.

 

2. Apa alcalină încetineşte îmbătrânirea
Aciditatea crescută şi hidratarea insuficientă a organismului sunt printre principalele cauze ale îmbătrânirii. Toxinele acide se pot acumula timp de zeci de ani în organism dacă stilul de viaţă şi dieta sunt neadecvate. Antioxidanţii sunt foarte importanţi în detoxifiere şi menţinerea tonusului tineresc.
Apa alcalină, fiind puternic antioxidantă şi cu capacitatea de absorbţie uşoară, ajută la menţinerea unui organism sănătos şi care îmbătrâneşte încet.

 

3. Apa alcalină hidratează mai bine corpul
Apa alcalină are o structura de molecule mult mai mică decât apa în mod normal, din această cauză fiind mult mai uşor absorbită.

 

4. Apa alcalină oxigenează corpul
Apa alcalină conţine mult oxigen, într-o formă în care corpul poate să-l absoarbă uşor.

 

5. Apa alcalină menţine pielea netedă şi curată
În cazul consumării a 3-4 litri de apă alcalină pe zi, după scurt timp se observă că pielea devine mai netedă şi cu un aspect mai sănătos.
În cazul în care organismul nu primeşte suficientă apă devine deshidratat, creierul încearcă să menţină o cât mai bună hidratare a organelor vitale în detrimentul celor periferice cum este pielea. Mai mult, datorită instinctului de autoconservare a organismului, reziduurile acide şi toxinele, grăsimile neasimilate sunt depozitate chiar sub piele, locul cel mai indepărtat de organele vitale.  Din aceste cauze la nivelul pielii apar riduri, eczeme, acnee, etc.
Consumul unei cantităţi suficiente de apă alcalină va rezolva aceste probleme, va asigura hidratarea bună în întregul corp, asimilarea nutrienţilor la nivel celular, eliminarea toxinelor.
Pielea va avea un aspect tineresc, curat, tonifiat şi sănătos.

 

6. Apa alcalină ajută la pierderea în greutate, slăbire
Când organismul are un nivel scăzut de energie simţim că ne este foame. Senzaţia de sete nu poate fi separată de către creierul nostru faţă de senzaţia de foame. Când organismul este deshidratat şi cere apă senzaţia de foame şi de sete este generată simultan. Rezultatul este că mâncăm şi atunci când corpul cere de fapt apă.
Consumând conştient o cantitate suficientă de apă ne păstrăm corpul bine hidratat, astfel senzaţia de foame (de sete) vor apărea mult mai rar şi vom mânca mai puţin.
Senzaţia de foame poate să apară şi în cazul în care din organism lipsesc unele minerale. Organismul încearcă să ne convingă să mâncăm mai mult pentru a asimila aceste minerale lipsă. De multe ori nu aceasta este soluţia, deoarece în multe alimente la care avem acces în zilele noastre nu mai conţin aceste elemente necesare. Apa alcalină, pe de altă parte, are capacitatea de a conţine multe minerale, care astfel ajung în organism. Senzaţia acută de foame dispare, astfel ne este mai uşor să ne menţinem greutatea optimă.

 

7. Apa alcalină ne conferă energie
O lipsă de apă din organism de doar 5% (uşoară deshidratare) duce la pierderea a 25-30% din energia corpului uman. Apar durerile de cap, gândirea îngreunată, oboseală în corp şi în minte.
Consumând apă destulă aceste probleme dispar şi corpul şi mintea pot funcţiona la potenţialul maxim.

 

8. Apa alcalină echilibrează pH-ul organismului
Pentru a fi sănătos, corpul nostru trebuie să aibă o valoare a pH-ului de 7.365 în sânge şi în celule (uşor alcalină). Un număr mare de factori la care suntem expuşi în viaţa de zi cu zi tind să împingă această valoare spre zona acidă. Aciditatea favorizează dezvoltarea unor boli foarte grave.
Consumând apă alcalină de 8.5 – 9,5 pH ajutăm organismul să se menţină sănătos şi tânăr.

 

Află-ți pH-ul organismului cu hârtia pH. Vezi aici

 

hartie ph

 

Citește aici despre pH-ul organismului și cum poate influența sănătatea noastră.

 

 

6 Comentarii

lxbfYeaa:
06.03.2022, 11:46:50 PM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:33:10 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 03:29:10 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:31:10 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 03:29:21 AM

1

lxbfYeaa:
07.03.2022, 03:27:28 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

Nursing Writing Services:
Răspunde

Are you searching for nursing writing services? We are the best solution for you. vontact us today and get help https://www.nursingwritingcenter.com/nursing-writing-services/

Nursing Dissertation Writing Services:
Răspunde

Get the best nursing dissertation writing services today.

Nursing writing Help:
Răspunde

I want to always read your blogs. I love them Are you also searching for <a href=" https://www.nursingwritingcenter.com/nursing-writing-help "> Nursing writing Help?</a> we are the best solution for you.

Lasă un comentariu