Shake-uri cu pulberi bio

Postat de Andrei 09.11.2016 1 Comentarii

Fructele, seminţele, legumele şi algele marine asigură necesarul de vitamine şi minerale de care organismul uman are nevoie. Unele dintre vegetalele pe care le consumăm sunt bogate în antioxidanţi, agenţi anti-inflamatori şi substanţe care împiedică procesul de îmbătrânire. Aceste vegetale speciale asigură fitonutrientii necesari organismului, dar acţionează şi curativ, în diferite afecţiuni, motiv pentru care au fost numite “superfoods”, adică super-alimente.

Pentru a facilita accesul la aceste super-alimente, în cantităţi echilibrate, specialiştii în nutriţie recomandă consumul lor, sub formă de pulberi bio. Putem încorpora pulberi biologice în cerealele de dimineaţă, în salate, în deserturi şi în special în shake-uri.

În componenţa pulberilor organice intră ingrediente din toate colţurile lumii. Descoperirile recente, din domeniul nutriţiei au permis asocierea principiilor active a super-alimentelor şi crearea unor pulberi bio cu efect adjuvant în boli severe, în susţinerea sistemului cardio-vascular şi armonizarea funcţională a întregului organism.

 

Pulberea de măceşe

În România cresc 51 de specii spontane sau cultivate de măceş, cea mai răspândită fiind Rosa canina. Fructele de măceş sunt o sursă bogată în vitamina C şi sunt recomandate în terapii de medicii din China, Grecia şi Italia.

Prin conţinutul ridicat în vitamine naturale, măceşele dau rezultate uimitoare şi sunt recomandate în hipovitaminoze ca energizant general, mai ales la copii, vârstnici, persoane anemice, bolnave de tuberculoză sau aflate în convalescenţă. Eficienţa acestui fruct se observă în perioada rece a anului, când organismul are nevoie de mai multe vitamine pentru îndeplinirea funcţiilor sale normale.

Pudra de măceşe se administrează de 4 ori / zi, câte 1 linguriţă rasă, pe stomacul gol. La venirea sezonului rece se poate face o cură de 60 zile cu pulbere de măceşe, ca tratament de îmbunătăţire a imunităţii.

Măceşele au un gust uşor acrişor, care se potriveşte cu băuturile reci, cereale sau shake-uri.

 

Milkshake de banane, cu pudră de măceşe

Ingrediente:shake pudra macese

1 banană coaptă;
400 ml lapte rece;
3 linguriţe de miere;
3 linguriţe de pudră de măceşe.
Pulberea de acai
Acai este un fruct, de dimensiuni mici, care creşte în palmierul acai, din America Centrală şi de Sud. Datorită conţinutul scăzut de glucoză, fructul de acai este recomandat celor care ţin la siluetă.

Pulberea de acai este recunoscută pentru proprietăţile antioxidante şi se foloseşte că remediu natural, în lupta cu cancerul sau cu diabetul.

Despre gustul fructului de acai se spune că aduce a vin roşu sau a ciocolată, astfel că se potriveşte în orice shake cremos, de fructe.

 

Milkshake cu pudră de acai

Ingrediente:

300 ml lapte;
100 ml lapte de cocos;
2 linguriţe zahăr vanilat;
2 linguriţe pulbere de acai.
Afine
Afinele sunt folosite ca instrument de menţinere a unei stări bune de sănătate, dar acţiunile lor curative se manifestă şi la nivelul unor afecţiuni specifice. Aceste fructe au o largă utilizare în farmacia naturistă, fiind indicate în lupta împotriva diabetului şi a infecţiilor bacteriene ale tractului urinar.

În cazul în care apar dureri în timpul urinării, crampe abdominale şi chiar sângerări, celor care suferă de infecţii urinare sau cistită, li se recomandă suc de afine neîndulcit, care ajută la eliminarea bacteriilor din tractul urinar.

 

Shake cu iaurt şi pulbere de afine

 

Ingrediente:

2 căni cu iaurt;
1 banană;
1 cană plină cu frunze de spanac;
½ cană cu lapte;
1 linguriţă miere;
3 linguriţe pulbere de afine;
1 vârf de linguriţă de sare.
Pulberea de camu
Fructele de camu cresc în pădurea amazoniană, din Peru. Au devenit super-aliment, după ce s-a constatat că au un conţinut de vitamina C foarte ridicat, respectiv de 30 ori mai mare decât al portocalelor.

Pulberea de camu se foloseşte pentru întărirea sistemului imunitar şi, ca adjuvant, în cazurile de depresie, pentru că sprijină secreţia de serotonină. 

 

Shake cu portocale şi pulbere de camu
 

Ingrediente:

sucul de la 2 portocale;
sucul de la 1 grapefruit;
2 linguriţe de pulbere de camu.
Pulberea de brahmi
Brahmi, fruct originar din India este întâlnit, în mod obişnuit, în bucătăriile indienilor nativi. Se încadrează în categoria super-alimentelor, datorită proprietăţilor medicinale miraculoase, pe care le are.

Numele plantei, brahmi înseamnă înainte de răsărit, iar shake-urile de dimineaţa, cu această pulbere asigură energie pentru întreagă zi.

 

Shake cu iaurt, lapte de cocos şi pulbere de brahmi

Ingrediente:

½ cană de iaurt;
½ cană lapte de cocos;
1 linguriţă seminţe de chimen;
1 linguriţă zahăr brun;
½ cană de apă;
3 linguriţe de pulbere de brahmi;
1 vârf de linguriţă de sare.

1 Comentarii

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:09:13 AM, www.vulnweb.com
Răspunde

e

lxbfYeaa:
07.03.2022, 12:51:30 AM

1

Lasă un comentariu